NB I

Szivics: ami sok, az sok!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Haladás – Videoton 1-1

Artner Tamás, Haladás: – Megemelem a kalapomat a csapatom előtt. Kilenc emberrel egyenlítettünk, nyolc emberrel pedig megtartottuk az eredményt, úgy, hogy mi voltunk veszélyesek. Kockáztattunk, hogy veszélyesek tudjunk lenni. Az első félidő a kiállításig egyértelműen a mienk volt, a Videoton semmit nem tudott kezdeni velünk, nyomást gyakoroltunk rájuk. A félidőben megnyugtattuk a fiúkat, rengeteg futómennyiség volt, és végig ott volt Damoklész kardja, hogy megrúgjuk a másodikat. Eddig is kevesen voltunk, most remélem látják a vezetőink, hogy ennyi játékossal nem lehet lejátszani ennyi mérkőzést. Nagyon szűk a keretünk, remélem, hogy télen ezen tudunk javítani. Pintér Attila most örülhet, mert nem tudom, hogy milyen csapattal fogunk kiállni Győrben, de most örüljünk az egy pontnak.

José Gomes, Videoton: – Mindenféleképpen csalódás az eredmény. Kettős emberelőnyben is csak két helyzetet tudtunk kialakítani, és sajnos ezek kimaradtak. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, minden meccsen nyerni akarunk, ezért egyértelmű, hogy ez most csalódás. Három pont a hátrányunk az elsőtől, de be fogjuk hozni.


Diósgyőr – Győri ETO 1-2

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Gratulálok a csapatomnak. Ismét egy magas iramú, jó mérkőzést játszottunk. Több mint száz százalékot nyújtottak a fiúk, de ma nagyon sok ellenfelünk volt a pályán. Az ember, aki fújkált össze-vissza, nem durván, de sokat hibázott. Gratulálok a Győrnek a győzelméhez, de ami sok, az sok.

Pintér Attila, Győr: – Nagyon jó érzés Szivics mester gratulációját fogadni, hiszen ő azt mondta egyszer, hogy jó látni, ha a Pintér-csapat gólt kap. Sok sikert kívánok a Diósgyőrnek, mert jó csapat. Az első félidőben is azt játszottuk, amit kell. Három-négy olyan lehetőségünk volt, amiből gólt tudtunk volna szerezni. A második félidőben rátettünk még egy lapáttal, és jobban koncentráltunk. Fegyelmezetten játszottunk, úgyhogy gratulálok a fiúknak.


Ferencváros – Pécs 1-2

Ricardo Moniz, FTC: – Úgy érzem, a játékvezető a mai napon elég sokat tévedett a kárunkra, és ez nagyban befolyásolta a mérkőzést. Ez volt az egyik oka a vereségünknek. Másrészről viszont nem voltunk elég kreatívak. Diallo nem tartotta a szélességet a pályán, Jenner sem tudta megnyerni az egy-egy elleni párharcokat. Hiányzott egy kreatív játékos. Túl sok hosszú indítással próbálkoztunk, amik ma nem voltak elég hatékonyak.

Lőrincz Emil, Pécs: – Minden nap látjuk, hogy Kővári Róbert milyen képességekkel van felvértezve, ezért bátran beraktuk még itt, a Fradi pályán is. Úgy gondolom, jó döntés volt, mert jól játszott. Szenzációsan küzdött a csapat. Voltak periódusok, amikor csúszni-mászni kellett, de a Fradival játszottunk és ez nem könnyű. Biztos volt, hogy a Fradi oda fog nyomni minket a tizenhatosunkra, de minden gratulációt megérdemelnek, mert szenzációsan küzdöttek. Ha kellett csúsztak-másztak, de bátran is játszottak.


Mezőkövesd – MTK 1-0

Véber György, Mezőkövesd: – A mérkőzésen látszott a nagy tét. A kiesés elleni harcban minden meccs életre-halálra megy. Nem játszottunk olyan jól, mint a Győr ellen. Az MTK jó csapat, dominált, mi védekezésre kényszerültünk, de felszálló ágban vagyunk, és most is jó egyéni teljesítményeket láttam a csapatban hátul. Szenvedélyes, harcos mérkőzésen közel sem jó focival szereztük meg a győzelmet.

Garami József, MTK: – A helyzet jellegének megfelelően küzdelmes volt a mérkőzés. Elégedett vagyok a csapat játékával, stabilan fociztunk, de több helyzetet kellett volna teremtenünk. Horváth Tamás nagyszerűen védett, ezen kívül csak magunkat okolhatjuk, mert kihagytuk helyzeteinket. Hetek óta hasonló cipőben járunk, de remélem, hogy nálunk hamarosan megfordul a széljárás és végre pontokat tudunk majd szerezni.

(forrás: boon.hu)


Paks – Újpest 2-4

Horváth Ferenc, Paks: – Nem láttam olyan nagy különbséget a két félidőben, leszámítva a gólok számát. Mi mindent kihagytunk, amibe az újpestiek belerúgtak, abból gól lett. A statisztikák alapján egyszer védett a kapusunk. Agyonnyert mérkőzést veszítettünk el, amelyik csapat ennyi helyzetet kihagy, az nem is érdemel győzelmet. Az Újpest győzelméből ez semmit nem von le, azt csinálták, amit kellett. A két tizenhatos között voltunk nagyon jók, de ezt a játékot a két tizenhatoson belül játsszák.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Furcsa mérkőzés volt, két nagyon eltérő félidőt játszottunk. Tudtam, hogy az Újpest rossz mérleggel rendelkezik Pakson, de el is mondtam a játékosoknak, nem hiszek abban, hogy ennek bármi különösebb oka lenne. Az első félidőben viszont már kicsit kezdtem hinni benne… Nem tetszett, amit akkor láttam, jobban játszott a Paks. A szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy mutassák meg, hogy milyen karakteres labdarúgók, ezt végül sikerült is bizonyítaniuk. A második gólunk után láttam, hogy a Paks kicsit „lefagyott” és utána gyorsan megszereztük a harmadik és negyedik találatot is, a hazaiak pedig csak az utolsó tíz percre tértek vissza újra a meccsbe. Agresszívabbak voltunk a középpályán, Barthának és a többieknek nem adtunk annyi időt és teret, ezek fontos momentumai voltak a fordításnak. Nehéz mérkőzés volt, gratulálok a játékosaimnak a győzelemért és a második félidőért, a Paksnak pedig sok sikert kívánok a folytatásban.

(forrás: ujpestfc.hu)


Puskás Akadémia – Lombard Pápa 1-0

Benczés Miklós, Puskás FC: – Nagyon örülök a mai mérkőzésnek, hiszen elléptünk a kiesőhelyről. Jó látni a fejlődést. A múlt héten is közel álltunk a győzelemhez, de hiányzott az akarat. A labdavesztésnél nem volt meg az egészséges agresszivitás, a mai találkozón azonban a csapat minden értelemben együtt mozgott, kisegítették egymást a játékosok. Az akarati tényezőket mozgósítottuk, örülök, hogy a Kaposvár elleni mérkőzésünk után végre megint nem kaptunk gólt. Külön gratulálok Tóth Balázsnak és Szakály Dénesnek, akik sérülés után tértek vissza, és hasznos tagjai volt a csapatnak. Nem vállalhatunk felesleges kockázatot, nem rohamozunk tíz emberrel, a kihagyott helyzetek nem bosszulták meg magukat, az alázat megvolt a csapatban.

Tóth Bálint, Pápa: – Gratulálok a Puskás Akadémiának, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Nagyon gyenge játékot produkáltunk, ilyen rosszul, akaratgyengén még soha nem láttam futballozni a csapatomat.

(forrás: pfla.hu)


Kaposvári Rákóczi – Debrecen 1-2

Prukner László, Kaposvár: – Ez a mérkőzés hűen tükrözte az egész őszi szezonunkat. Úgy gondolom, egyenrangú ellenfelei voltunk a Debrecennek, és talán még több lehetőségünk is volt. Balszerencsések vagyunk. Egy védekezési hiba, vagy egy figyelmetlenség dönti el a sorsunkat hetek óta. Van még egy forduló és abból próbáljuk majd a legtöbbet kihozni. Nem vesztettem el a hitemet a bennmaradásban. Ha elvesztettem volna már nem állnék itt és a csapatban is azokat játszatom, akikben megvan a hit.

Kondás Elemér, Debrecen: – Mindig ilyen mérkőzéseket szoktunk játszani Kaposváron. Nagyon nehéz mérkőzésre készültünk, erre fel is hívtuk a játékosok figyelmét. A második félidőre egy nagyon jó mérkőzés kerekedett ki. Úgy érzem megérdemelten nyert a csapat. Több helyzetünk akad. Volt, amikor az ellenfél a gólvonalról rúgta ki a labdát. Nagyon sokat tettek a játékosok, jól küzdöttek. Helyenként még jól is játszottak, úgyhogy gratulálok nekik. A kontráink nagyon veszélyesek voltak. Tulajdonképpen arra készültünk, hogy biztonságos védekezésből meg tudjuk futni az ellenfél védelmét. Ez többször sikerült is, de a befejezésekkel jobban kellett volna sáfárkodunk.


Bp. Honvéd – Kecskemét 1-1

Marco Rossi, Honvéd: – Az ellenfél teljesen visszaállt, nagyon nehéz ilyen csapat ellen játszani. Megpróbáltunk mindent, voltak helyzeteink, de azokat kihagytuk. Úgy néz ki, hogy a támadó részlegbe kvalitásbeli hiányosságaink vannak. Sajnos elfogytunk az év végére, sok problémánk van, amelyekről keveset beszélünk, lehet, hogy többet kéne. Az utolsó pillanatban behúztunk egy pontot, de lehetett látni, hogy az ellenfél csak védekezésre játszott, és később kezdtek csak kitámadni.

Bekő Balázs, KTE: – Megmondom őszintén, hogy nehéz higgadtan mondanom bármit is. Ha a meccs előtt azt mondja valaki, hogy egy ponttal távozunk, akkor azonnal utaztunk volna haza. A mérkőzésen azonban végig az történt, amit mi akartunk, és a Honvédnak szinte helyzete sem volt, nekünk pedig legalább tizenöt olyan kontránk akadt, amit gólig lehetett volna vinni, ezért nem tudok elégedett lenni. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen fegyelmezetten futballozott. Ha már hibát követek el a kilencvenötödik percben, akkor ráugrok a támadó hátára, akkor is, ha kiállítanak. Van huszonöt-harminc méterről egy szabadrúgás, és vége a meccsnek. Nem véletlenül mondtam a mérkőzés előtt, hogy abból főzünk, ami van. Ez van, de én ezekre a srácokra vagyok büszke a hibáikkal együtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik