NB I

Karácsony volt Diósgyőrben

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kaposvár – MTK 2-2

Prukner László, Kaposvár: – Hektikus mérkőzés volt. Ez a két csapat pozíciójából adódott. A meccs elején hoztuk a szokásos formánkat, ez már legalább a tizenkettedik mérkőzés, amikor korai gólt kapunk. Lenulláztak bennünket a két góllal. A félidőben próbáltam lelket önteni a játékosokba, akik elhitték, hogy lehet elölről kezdeni mindent. Megérdemelten egyenlítettünk, s ha egy kicsi szerencsénk van, akkor nyerhetünk volna. Szakmailag nehéz mit kezdeni az olyan szituációkkal, amikor a mérkőzés elején hátrányba kerülünk, nem csak az eredmény szempontjából, mentálisan is.

Garami József, MTK: – Nagy iramú mérkőzést játszottunk, ez érthető a helyzetünkből kifolyólag. Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, két szép gólt is lőttünk. A második félidő felétől feljött a Kaposvár, a középpályán uralták a játékot. Kicsit csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen elkerülhető gólokat kaptunk.

(forrás: sonline.hu)


MVM-Paks – Ferencvárosi TC 2-2

Horváth Ferenc, Paks: – A pálya talaja rányomta a bélyegét a játék képére, de ennek ellenére úgy érzem, jó meccset láthattunk. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, hol a Fradi, hol mi domináltunk. Igazságosnak tartom a döntetlent. Sokat kell dolgoznunk azért, hogy a szerencse visszaálljon mellénk. Egy ilyen talajú pályán ment el, remélem, most már visszapártol hozzánk. Nagyon feszült volt a csapat a meccsek előtt, ami nem feltétlenül baj, de most a találkozón is feszültek voltunk, ez jött ki csapaton a második gólnál. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. Azt hiszem, lassan a sors vissza fogja adni azt, amit a sok null-egyes meccsen elvett tőlünk.

Ricardo Moniz, FTC: – Nehéz körülmények között kellett játszanunk, sokkal többször kellett ívelgetnünk. A mérkőzés elején Diallo révén megszerezhettük volna a vezetést, de az a helyzet még kimaradt. A félidő előtt aztán sikerült gólt lőni, de a második játékrészben két védelmi megingás után két gyors gólt kaptunk. Szerencsére sikerült egyenlíteni. Diallo, illetve Leonardo révén veszélyesebbek voltunk elől, de hátul még mindig olyan hibákat követtünk el, amiket nem szabadna. Az utolsó pillanatokban is jobban kell koncentrálnunk, például a szabadrúgás is nagyobb veszélyt rejtett volna magában, ha jobban figyelünk.


Diósgyőri VTK – Videoton 2-2

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Megajándékoztuk a Videotont két góllal, pedig a Karácsony még messze van. Pozitívum, hogy kétszer is felálltunk, kiszolgáltuk a közönségünket. Büszke vagyok rá, hogy két saját nevelésű játékosunk, Eperjesi és Bacsa is ilyen jól játszott. Az első félidőben is több helyzetünk volt, mint a Videotonnak, és a szünetben is láttam, hogy tiszta fejjel játszanak a játékosaim, ezért nem is kellett sok mindent mondanom nekik. Dac nálam mindig van, és ezt a vezetőség is kiprovokálta most a csapatból. Nyernünk kellett volna. Csodálatos őszt produkáltunk, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy az alapozást tíz emberrel kezdtük. Ez a csapat háromszor kevesebbe kerül, mint a tavaly tizedik helyen végző együttes. Több mint száz százalékot nyújtott a csapat az ősz során. Csak két vereségünk van tizenöt fordulót követően, mondjon nekem valaki még egy ilyet a Diósgyőr történetéből. Leülünk, és megbeszéljük, hogy ki mit akar a folytatástól, és azt hogyan képzeli el. A harmadik hely szép, de a folytatásban is mindenkinek – beleértve engem is – oda kell tennie magát ugyanúgy, mint eddig.

José Gomes, Videoton: – Jobban örülnénk az első helynek, de a bajnokság vége még messze van. Vissza fogjuk szerezni az első pozíciót. A DVTK egy pontrúgásból egyenlített, mellette nekünk több helyzetünk is volt, amelyeket kihagytunk. Ezen a nehéz talajon nem volt könnyű játszani. Felkészültünk ezekre a körülményekre, nem változtattunk a taktikánkon, de befolyásolta a játék képét a mély talaj. Mondhatnám, hogy két pontot veszítettünk, de ezt még a későbbiekben vissza tudjuk szerezni. Sokat harcoltunk, küzdöttünk, ezzel a hozzáállással elérhetjük a céljainkat.


Mezőkövesd – Győri ETO 3-0

Véber György, Mezőkövesd: – Végre nagy nehezen kezdünk kilábalni a rossz sorozatból. Ezt nem csak a mai meccs, hanem az elmúlt két hét edzésmunkája és Ligakupa-eredményei is mondatják velem. Taktikailag is érettebbek voltunk. Két ellentétes félidőt láthattunk Az első lüktető játékot hozott, de több helyzetünk volt, mint a Győrnek. A másodikban ránk jött az ellenfél, de tudtuk, hogy így lehetőségünk nyílik a kontrákra. Három rúgott góllal és kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, ennek nagyon örülök. Ma éjfélig ehet ünnepelni, aztán neki kell állnunk felkészülni a közvetlen rivális MTK elleni mérkőzésre. A legnagyobb gratulációmat szeretném közvetíteni a csapatom felé. Ez a siker alapot jelenthet a jövő heti találkozónkhoz. Minimum négy pontot terveztünk az utolsó három fordulóra, de evés közben jön meg az étvágy. Azonban egyelőre csak az MTK elleni meccsel szeretnék foglalkozni. Nem szabad elbízni magunkat, nekünk május végéig minden héten az életünkért kell küzdenünk, bár szeretném, ha már korábban kiharcolnánk a bennmaradást. Vaskó érkezésével erősödtünk, bár sokkal inkább azt mondanám, hogy felnőttek mellé a játékosaink, a játszó emberek pedig még bátrabban kezdtek el focizni.

Pintér Attila, Győr: – Nagyon jól szervezett védelem ellen játszottunk. De a két belsővédőnk is nagy hibákat követett el. Nagy ziccereket hagytunk ki, utána pedig egy olyan hibából kaptunk gólt, mint ami már mérkőzések óta jellemez minket. Mentünk előre becsülettel, de újabb hibát vétettünk. Az első félidőben húsz-huszonöt percet adtunk az ellenfelünknek. A legnagyobb gondunk az, hogy a lehetőségeinkkel nem tudtunk élni.


Újpest – Pápa 4-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Jó meccset játszottunk. Az első félidőben rúgtunk három gólt, birtokoltuk a labdát, és több helyzetet is kidolgoztunk. Azonban két buta hiba miatt két gólt is kaptunk. A negyedik gól mindent eldöntött, de utána is szerezhettünk volna még további találatokat. Jót tesz nekünk ez a győzelem, nem csak a Fradi-meccs miatt. Örülök az első újpesti győzelemnek, és sok sikert kívánok a Pápának!

Tóth Bálint, Pápa: – Az első félidő kriminális volt, ezt nem lehetett rendbe tenni a második félidőben. Öt egész fejjel kevesebb futott ki a pályára, mindenki csak félig volt ott a pályán. Azt hittük, mi elég jó csapat vagyunk. Maguktól is tudják a játékosaim, hogy ezt hogyan tegyék helyre, de én is réteszek egy lapáttal.


Haladás – Pécs 1-3

Artner Tamás, Haladás: – A csapat akkor is a miénk, ha győz és akkor is, ha veszít. Az első negyedóra a miénk volt, sajnos nem tudtuk megrúgni a második gólt. Fordulás után nyomás alá helyeztük a Pécset, a kiállításig nem volt kérdés, hogy csak mi nyerhetünk. Meg fogom nézni a Radó és a Németh elleni eseteket is. A fordulópontokból mi jöttünk ki rosszul, gratulálok a Pécsnek.

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első félidő elején tompák voltunk, ekkor kaptuk a gólt is. Ezek után fokozatosabban jobbak lettünk, a szünet után a mi akaratunk érvényesült, megérdemelten nyertünk, hiszen három gólt rúgtunk.


Bp. Honvéd – Debrecen 1-3

Marco Rossi, Honvéd: – Furcsa mérkőzés volt. A csapat taktikailag jól teljesített. Az első félidőben jobban játszottunk. A második félidőben is ez folytatódott. A Debrecen végeredményben három kapura lövéséből három gólt szerzett, a kapusunknak nem is volt dolga. A Loki jókor szerzett gólokkal győzött.

Kondás Elemér, DVSC: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, előző eredményei alapján tudtuk, jó csapat a Honvéd. Az első félidőben egál játék folyt a pályán, a negyvenhatodik percben azonban betaláltunk. A második félidőben aztán a mi akaratunk érvényesült a pályán.

(forrás: haon.hu)


Puskás Akadémia – Kecskeméti TE 2-2

Benczés Miklós, Puskás FC: – Fejben megnyertük ezt a mérkőzést, de csak fejben. Kettő-nullig rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket kihagytuk. A kétgólos előny tudatában nagyon megnyugodtunk. A Kecskemét kettő-egynél nagy erőket kezdett el mozgósítani, kockáztatott a támadózónában. Megbosszulta magát a játékunk. Cserékkel is lehetett volna változtatni, illetve ha van egy vezér a pályán, aki segít átlendíteni a csapatot, akkor sikerülhetett volna a győzelem.

Bekő Balázs, KTE: – Kilátástalanul kezdtük a mérkőzést, és később sem javult a játékunk. A cserékkel változtatni tudtunk. Mindent egy lapra tettünk fel. Megérdemeltük a döntetlen, de úgy érzem, többet nem lehetett volna kihozni ebből a mérkőzésből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik