NB I

„Nem győzni jártak hozzánk”

A Fradi legendás játékosai közül Dzurják József, Szokolai László és Martos Győző mesélt a szombathelyiek elleni párharcokról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvége slágermérkőzése a Ferencváros–Haladás összecsapás lesz az élvonal 14. fordulójában, vasárnap délután. A fővárosiak az előző fordulóban idegenben ütötték ki a Diósgyőrt, míg a szombathelyiek Pakson győzedelmeskedtek, és hetek óta kiváló formában vannak. A Fradinak nem lesz könnyű dolga, ha otthon akarja tartani a három pontot, de ez mindig is így volt a két zöld-fehér csapat párharcában.

A haladasfc.hu a szombathelyi klub három legendás játékosát szólaltatta meg, mi pedig az FTC nagy öregjeit kértük némi múltidézésre!

Az egykori ferencvárosi gólkirály, Dzurják József a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a Haladás ellen főleg a hazai meccsekről vannak szép emlékei, mert már akkor sem volt hálás feladat Szombathelyre látogatni.

– Itthon majdnem mindig jól szerepeltünk ellenük. Az utolsó mérkőzésemet a Ferencváros színeiben pont a Haladás ellen játszottam – mesélte Dzurják. – A végeredmény kettő-kettő lett, és én egyenlítettem egy elég látványos, ollózós góllal, s mellette még egy gólpasszt is adtam Szergej Kuznyecovnak. Az egy nagyon jó Haladás volt, Illés Bélával és Topor Antival, de a mostani csapatuk is veszélyes.

Szokolai László, az 1981-es bajnokcsapat csatára elmondta, hogy csak szép emlékei vannak a Haladással kapcsolatban, mert akkoriban mindig a Fradi nyerte ezeket a párharcokat.

– Ha jól emlékszem, mindig győztes csapat tagja voltam, úgyhogy csak szép emlékeim lehetnek a Haladásról – kezdte Szokolai. – Kiemelt helyen a nyolcvankettőben játszott meccs maradt meg az emlékeimben. Akkor nagyon jó csapat volt a Halinak, de szerencsére le tudtuk győzni őket, pedig nagyon nagy volt az elvárás. Azon a találkozón jól ment a játék. Az Üllői úton meg főleg papírforma-meccseket játszottunk. Akkoriban nem győzni jártak hozzánk a vendégcsapatok…

Martos Győző a hetvenes években alapember volt a Ferencváros védelmében. Érdeklődésünkre úgy fogalmazott, hogy a Haladás elleni mérkőzések mindig maximális koncentrációra kényszerítették.

– A Hali mindig masszív csapat volt. A régi időkben még Halmosi Péter édesapja ellen küzdöttünk – elevenítette fel a múltat Martos. – Sokszor nagyon megkeserítették a dolgunkat, egyszer az Üllői úton is nyertek három-egyre. Volt egy Sebestyén nevű játékosuk, ő rúgott két gólt. Nagyon jól kontráztak le minket azon a meccsen, és megérdemelten győztek. Veszélyes gárda volt. Szombathelyen egy-egyes döntetlent játszottunk, amikor sok közünk nem volt a mérkőzéshez, de szerencsére ők minden ziccert mellérugdostak, így el tudtunk hozni egy pontot onnan.

Három Haladás-legenda, Jagodics Zoltán, Halmosi Zoltán és Nagy József múltidézése ide kattintva olvasható!

Olvasói sztorik