NB I

Láthatatlan létszámkülönbség

A házigazda Debrecen 2-1-re nyert a 65 percen keresztül emberhátrányban játszó Puskás Akadémia ellen az élvonal 14. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)
Debrecen, 4000 néző. Játékvezető: Németh Á.
DVSC: Novakovics – Lázár P., Mészáros N., Trininics (Máté II P., 55.), Korhut – Zsidai, Szakály P., Bódi (Dombi, 71.), Kulcsár T. – Sidibe, Volas (Vadnai, 61.). Edző: Kondás Elemér
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A. (Somodi, 27.), Tamás M. – Fabio, Polonkai, U. Nikolics (Haraszti, 72.), Czvitkovics – Lencse, Tischler (Zsolnai, 89.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Szakály P. (10.), Volas (tizenegyesből 28.), illetve Tischler (23.)
Kiállítva: Hajdúch (25.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC korábbi játékosa, Czvitkovics Péter a felcsútiak kezdőcsapatában kapott helyet. A hazaiaktól Selim Bouadla eltiltás miatt hiányzott.

A hatodik percben Sidibe az ötös vonaláról lőtt, de blokkolták a kísérletét. Két perccel később egy hazai szöglet után a menteni igyekvő Tamás Márk fejéről a kapufa mellé pattant a labda. A tizedik percben a kilépő Kulcsár Tamás közeli lövését a kivetődő Hajdúch hárította. Még ugyanebben a percben Kulcsár újabb lövését is védte a Puskás FC kapusa, de az érkező Szakály Péter a hálóba bombázott (1-0).

A vendégeknek is voltak szórványos kísérleteik, de egyikből sem tudtak gólt szerezni. A 18. percben Szakály Péter lövése után Tamás Márk kezén változtatott irányt a labda, de a bíró nem adott tizenegyest. A 23. percben Uros Nikolics lövését hárította Novakovics, fél perccel később viszont már ő is tehetetlen volt: Fabio beadását Tischler lőtte a hálóba (1-1). A 25. percben Hajdúch kapus elgáncsolta Kulcsár Tamást, amiért túl szigorúan piros lapot kapott, a DVSC pedig jogos tizenegyest, amelyet Volas magabiztosan értékesített (2-1). A 43. percben Volas fejesét védte Somodi.

A 47. percben Volas veszélyes lövését hárította a felcsútiak kapusa. Két perccel később Volas nem tudta kihasználni a Puskás FC védelmi megingását, mert az ötös vonaláról a kapu fölé bombázott. Az ötvenedik percben Czvitkovics távolról a keresztlécre bombázott. Támadásban maradt az emberhátrányban lévő látogató, de két perc múlva Uros Nikolics lövését Novakovics kivédte. Az 58. percben Sidibe közeli lövését nagy bravúrral rúgta ki Somodi.

A 64. percben Kulcsár kísérletét hárította a kapus. A 76. percben Lencse nagy helyzetét hárította Novakovics. A 87. percben Kulcsár a tizenegyespontról a kapu fölé lőtt. A Debrecen legutóbbi két idegenbeli meccsét meggyőző játékkal, fölényesen megnyerte (Kecskeméten 3-0, Újpesten 4-1), hazai pályán viszont csak két döntetlenre volt képes (a Paks és a Pápa ellen is 2-2). A DVSC ezúttal sem játszott jól, a létszámkülönbség szinte egyáltalán nem látszott.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára elemezte:

Meglepett, hogy egy csapat, amely bajnokságot szeretne nyerni, a saját otthonában egy újonc ellen ilyen keservesen futballozott. Talán nem véletlen, hogy a középső védőjük megsérült, illetve Bódi Ádámot le kellett cserélni, mert begörcsölt. Meggyőződésem, hogy erőnléti problémáik is vannak a debrecenieknek, máskülönben be kellett volna darálniuk a felcsútiakat.

Sántít, hogy a Videoton is szenvedett, mert péntek este a Mezőkövesd nem jött ki a térfeléről, és magas labdabirtoklási arány jellemezte a meccset. Itt az utolsó tíz percben a DVSC húzta az időt. Le a kalappal a vendégek előtt, mert nyerni szerettek volna, meg is voltak helyzeteik, és a kiállítás nélkül reális esélyük lett volna pontot szerezni. Játékban nem tudtak föléjük kerekedni.

Nem bántva a felcsúti játékosokat, de a belsővédőik ma gyenge napot fogtak ki. Egyikük luftot rúgott, amikor csak el kellett volna passzolnia a labdát, a tizenegyes előtt. Ezt nem bírja el ez a csapat. A középpályától felfelé a középmezőny elejéhez tartozik a játékoskeret. Játéktudásban, koncepcióban és minőségben egyaránt. Ha a védelmet megerősítik, semmi problémájuk nem lesz, ma is lelkesen, odaadóan futballoztak. Nagyon szimpatikus volt a hozzáállásuk.

A hazaiak nézők nem véletlenül fütyültek és kiabáltak ébresztőt. Egy újonc csapat ellen, emberelőnyben percenként kellett volna kivinniük a szélére a labdát, belövöldözni a kapu elé, és helyzeteket kialakítani. Meglepő, hogy egy élcsapat ennyire enervált, de az is hozzátartozik, hogy a debrecenieknek szemmel láthatóan nincsenek olyan játékosaik, akik felállt védelem ellen tudnának játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik