NB I

A játékvezetőt okolják Debrecenben

A hazai klub szerint eredményt befolyásoló tévedései voltak a bírónak a Pápa elleni mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három héttel ezelőtt már foglalkoztunk azzal, mekkora hatással lehet egy összecsapásra, ha a bíró vagy asszisztense nem a helyes ítéletet hozza meg egy meccsen – írja a DVSC honlapja, amely a közelmúltban, a Paks elleni bajnokit követően egy elmaradt és egy megítélt büntetőt kértek számon a bírókon. Akkor Szakály Pétert lerántották a tizenhatoson belül, de néma maradt a síp, míg a Rezes László ellen megítélt tizenegyesnél ha volt egyáltalán szabálytalanság, az a tizenhatoson kívül történt.

A Pápa elleni találkozót követően sajnos ismét kénytelenek vagyunk foglalkozni a bíráskodással, mert Szabó Zsolt több esetben is csapatunk kárára tévedett, méghozzá az összecsapás végeredményét jelentősen befolyásoló mértékben – így folytatódik a közlemény. – Az első félidőben Szakály Pétert nyilvánvaló gólhelyzetben, már csak a kapussal szemben állva, védője hátulról átkarolva akadályozta meg a gólszerzésben, de a büntető és az ezzel járó kiállítás elmaradt.

A második félidőben aztán jöttek a mérkőzés alakulását döntően befolyásoló hibás ítéletek. Ne feledjük, még 2-0-s vezetésünknél, Kenesei Krisztián gólja előtt a térfelünk közepén egy szabálytalanságot fújt le a játékvezető és mutatta, hogy mi következhetünk szabadrúgással. Játékosaink erre reagálva meg is indultak az ellenfél térfele irányába, majd a bíró érthetetlen módon – miután a pápaiak végezték el a nekünk megítélt szabadrúgást méterekkel előrébbről – mutatta, hogy folytatódhat a játék, ebből született az első pápai találat. Az egyenlítő gólról pedig a felvételek alapján egyértelműen megállapítható, hogy a mérkőzés utolsó percében a vendégek indítása több méteres lesen találta a pápaiak játékosát.

A televíziós felvételeket visszanézve megállapítható, hogy Szabó Zsolt játékvezető több alkalommal nem állt a feladata magaslatán.

Nem játszottunk jól a mérkőzésen, talán az idei leggyengébb formánkat hoztuk, de ennek ellenére is megnyerhettük volna a találkozót, ha nincsenek a téves játékvezetői ítéletek – így zárult a DVSC közleménye.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik