NB I

Benczés sörözni viszi a fiatalokat

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győri ETO – Puskás Akadémia 2-2

Pintér Attila, Győr: – Tudtuk, hogy egy felkészült, jó csapattal találkozunk. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, az elején meg tudtuk szerezni a vezetést. Aztán egy olyan gólt rúgott az ellenfél, amit nem is tudom, mire véljek. Utána megint megszereztük a vezetést. Volt több olyan lehetőségünk, amelyekből további gólokat szerezhettünk volna. Az ellenfél kapusa is nagyon nagy bravúrokat mutatott be. Majd vétettünk egy olyan hibát, amelyet ismét kihasznált az ellenfél. Sajnos ilyen a labdarúgás, megbüntet, ha kihagyod a lehetőségeket. Úgy gondolom, egy-nullnál, vagy kettő-egynél el kellett volna döntenünk a meccset. De ezért szép a labdarúgás, mert forog. Marek Strestik jó játékos, és nem csak akkor kell szeretni, amikor fény és pompa van. Olyankor is kell szeretni, amikor támogatás kell egy csapatnak. Én sok negatív hangot hallottam ma, és tisztelet a kivételnek, de szerintem nem érdemeljük meg.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Pintér Attila csapatát meg kell dicsérnem, mert ilyen nyomás alatt még senki nem tartott minket a bajnokságban. Felnőttünk a feladathoz és bosszús lettem volna, ha kikapunk ezen a meccsen, mert voltak nekünk is lehetőségeink. Benne lett volna a győzelem lehetősége is, de nem lehetek elégedetlen, mert a játékosaim fejlődnek. Örülök, hogy a fiatal akadémisták felnőnek a feladathoz. Ma is négy fiatalunkat tudtam játszatni a bajnokcsapat ellen. Ez tényleg nagy dolog. Az egész csapatnak gratulálok. Hazafelé egy két-sört legurítok a torkukon, mert ez nagyon nagy diadal volt. Lehet, hogy, látogatnunk kéne a Győr lövőedzéseit, mert nagyon keményen lőnek. Minden szögből életveszélyesek. Valahogy el kell lesnünk, hogy csinálják, de Lubos Hajdúch ma két lábbal állt a talajon, és minden védése parádés volt. A mondás is tartja, hogy végy egy jó kapust. Mi vettünk, és úgy néz ki, ez fontos része annak, hogy kapaszkodunk felfelé. Nem csak azért mondom ezt, mert ezzel a ponttal most elkerültünk a kiesőhelyről, hanem mert látszik a srácokon a fejlődés. Egyre bátrabban futballoznak nyomás alatt is.


Videoton – Honvéd 1-2

José Gomes, Videoton: – Nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, rengeteg helyzetet sikerült kidolgoznunk, de ezek közül sajnos elég sokat ki is hagytunk. Tudtuk, hogy a Honvéd egy roppant szervezett együttes, és tudtuk azt is, hogy két ilyen akcióból simán tudnak két gólt szerezni, mert életveszélyesek a kontratámadásaik. A saját csapatom szervezettségével és koncentrációjával nem vagyok teljesen elégedett. Ilyen a futball. Sok mindenre lehetne most panaszkodni és reklamálni, de előre kell néznünk és a szerdai mérkőzésünkre kell koncentrálnunk. Annyit még szeretnék elmondani, hogy a magyar emberek szeretik a futballt és a tehetséges játékosokat, ugyanakkor ezeket a tehetségeket a pályán meg kell védeni és hagyni kell őket játszani, hogy érvényesüljön a jó foci. A mai mérkőzésen nem nagyon láttuk, hogy a támadófocit és a tehetségeket segítették volna. Lehet sírni, hogy a tehetséges játékosok miért nem viszik annyira, miért játszanak úgy, mint korábban. Ha a senki nem védi meg őket, akkor nem is fognak.

Marco Rossi, Honvéd: – A Videoton irányította a játékot, nála volt többet a labda. A Videoton teljesen más összetétel anyagilag és a játékoskeretben is. A győzelmet megérdemeltük. Taktikailag jól teljesítettünk. Nagyot harcoltak a játékosok. Megtették, amit kellett. Voltak olyan hibáink, amelyek a győzelmünk, vagy a pontszerzésünkbe kerülhettek volna, de szerencsére ezek a dolgok most nem bosszulták meg önmagukat.


Pécs – Kaposvár 3-1


Lőrincz Emil, PMFC: – A mérkőzés előtt az volt a legfontosabb számunkra, hogy begyűjtsük a három pontot, ezért elsődlegesen a stabilitást helyeztük szem elé. Az utolsó két hazai bajnoki találkozónk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ezért is kellett arra figyelni, hogy mindenféleképpen stabil legyen a csapat. Lehet, hogy ez úgy mutatkozott meg az elején, hogy visszaálltunk, de azért volt három-négy olyan lehetőségünk, amelyekből gólokat szerezhettünk volna. Az első félidőben egy kicsit görcsösnek éreztük a csapatot, a második félidőben szerencsére sikerült rögtön az elején gólt szerezni, ami felszabadított mindenkit, és onnantól kezdve nagyon jól futballoztak a fiúk, s a három rúgott gólunkon kívül több olyan lehetőségünk volt, amelyekből jobb koncentráció esetén további találatokat is szerezhettünk volna. Mint említettem, a legfontosabb az volt a mérkőzés előtt, hogy nyerjünk, ami sikerült is. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak, és segítettek a siker elérésében minket.

Prukner László, Kaposvár: – Ismét nem sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat. Azt gondolom, hogy az első félidőben két egyforma csapat küzdelmét láthattuk, több hibával mindkét oldalon. Viszonylag stabilnak éreztem a saját csapatomat, sokszor mertünk játszani, és voltak lehetőségeink kontratámadásokból. Nem volt benne, hogy a Pécs a második félidő elején rúg egy gólt. Onnantól kezdve menni kellett az eredmény után, kinyíltunk, a Pécs pedig okosan kihasználta ezt, úgy, ahogy kell. Nekünk nem lehetett arra játszanunk, hogy hátha találunk egy gól, mentünk előre, de ebben a csapatban több olyan játékos van, akinek nincs meg a kellő tudása ahhoz, hogy ezt megfelelő módon kezelje. Ezért kaptuk a következő két gólt, ami után leesett a csapat válláról a teher és szépíteni tudtunk, ami már csak maszatolása volt az eredménynek. Sajnálom, mert az egész szezonunk ilyen és nehéz lesz megint lelket lehelni a csapatba.

(forrás: pmfc.hu)


Haladás – Diósgyőr 2-2

Artner Tamás, Haladás: – A futball propagandája volt ez a mérkőzés. Sok nézővel, ragyogó hangulattal. Ennyi kell egy jó meccshez. De a futball igazságtalansága is, mert ezt a meccset nekünk toronymagasan meg kellett volna nyernünk. Sokkal jobban játszottunk, mint az ellenfelünk. Sajnos azokból a szituációkból kaptunk gólokat, amelyektől féltünk. Az ellenfél a magassági fölényét ki tudta használni, igazából csak abból volt veszélyes. A srácok remekül játszottak, nagyot küzdöttek. Azt hiszem, megérdemelték volna a három pontot. Talán majd legközelebb. Csak az hiányzott, hogy kettő-egy után megrúgjuk a harmadikat, és ilyen gólt ne kapjunk. Három méterről ne fejelje be az ellenfél játékosa. Nagyon jó csapatunk van, nagyon jól játszottak a fiúk. Futács Márkót a két belsővédőnk leradírozta a pályáról, ami döntő volt. A védőink kaptak mostanában hideget-meleget a sajtóban. Le kellene róluk szállni, aztán megnézni, hogy mire képesek. Vissza lehet nézni a válogatott mérkőzéseket, és elemezni a többi védőt, hogy Sanyi bácsi miért tette be őket, de ez egy más lapra tartozik. Megemelem a kalapom előttük és a csapatom előtt is.

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Nem volt ebben hiba. A Haladás jó csapat, és azt kaptuk, amit vártunk tőle. Egy ideig nem tudtunk válaszolni, mert akiknek kellett volna, azok ma nem játszottak jól. De csapatként jók voltunk ma is. Barczinak és Nikházinak ma nem ment, ők az elmúlt meccseken a legjobbjaink voltak. Most jött ki rajtuk a fáradtság. Ez egy normális dolog a fociban. Nagyon jó, küzdelmes mérkőzés volt, egy jó Haladás ellen. Egy pont Szombathelyen, úgy gondolom siker. Holnap jön egy új nap és a hibákból tanulhatunk.


Kecskemét – Paks 3-1

Bekő Balázs, KTE: – A Paks egy jobb képességekből álló csapat, mi ezt küzdeni akarással tudtuk ellensúlyozni. Persze, ehhez néha focizni is kellett, hiszen csak úgy lehet gólokat szerezni. Nagyon akartuk a sikert, bizonyítani akartunk a szurkolóknak, hogy lehet ránk számítani. Sok fiatal játékos kapott ma lehetőséget, akik hozzátették azt a pluszt, ami a sikerhez kellett, ez örömteli mindenképpen. A győzelmet a csapat és a klub nevében, Mogyorósi Józsi édesapja emlékének ajánljuk!

Horváth Ferenc, Paks: – Azt gondolom, minden lehetséges mutatóban, ami a futballban létezik, beadásokban, szögletekben, szabadrúgásokban nyertünk. Egy dolgot nem nyertünk meg, a meccset. Tudomásul kell venni, hogy ezt a játékot nem labdatoszogatásnak, labda löbbölésnek, labda focizásnak hívják, hanem labdarúgásnak, amit férfiak játszanak. Gratulálok a Kecskemétnek, férfiasan küzdöttek végig. Elkövettem egy nagy hibát, Bekő Balázsnak vettem születésnapjára egy szerencsenyakláncot, ezt pedig ma felvette. Legközelebb nem teszek ilyet.

(forrás: kecskemetite.hu)


Ferencváros – Mezőkövesd 1-1

Ricardo Moniz, FTC: – Természetesen nyerni akartunk, és egyáltalán nem örülünk annak, hogy csak egy pontot szereztünk. Az pozitívum, hogy akárcsak Kaposváron, ezúttal is vesztett helyzetből tudtunk egyenlíteni. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, ezek azonban kimaradtak, emiatt kellett megelégednünk az egy ponttal. Szurkolóinktól kis türelmet kérek, és azt javaslom nekik, hogy ne a klubot, vagy a játékosokat szidják, hanem az edzőt, hiszen mindig ő a felelős.

Véber György, Mezőkövesd: – A mi helyzetünkben komoly fegyverténynek számít a pontszerzés. Ez azért is volt nagyon fontos, hogy ne szülessen meg a zsinórban harmadik vereségünk. Nagy küzdelem folyt a pályán, mindkét csapatnak voltak gólhelyzetei, a Fradi ráadásul tizenegyest is rúghatott. Azt tudtuk, hogy az FTC hazai pályán mindig nyom, viszont olykor fellazul a védelme, és természetesen erre is készültünk a találkozó során. Az a kérdés, hogy tartósan képesek leszünk-e tudásunk legalább hetven százalékát nyújtani, ha ez bekövetkezik, akkor otthon is pontokat szerezhetünk. Úgy gondoltam, hogy ezúttal Horváth Tamásnak kell bizonyítási lehetőséget adnom a kapuban, és ez be is jött, hiszen a mezőny egyik legjobbja volt.

(forrás: boon.hu)

Debrecen – Lombard Pápa 2-2

Kondás Elemér, DVSC: – Kicsit tompábban játszottunk, mint ahogy vártuk a csapattól, ennek ellenére megvoltak a helyzeteink. Nem értettem a végét. Úgy érzem, egy fordított ítélet volt, és nekünk kellett volna rúgnunk kifelé. Ráadásul a szabadrúgást nem is onnan végezték el, ahonnan kellett volna, majd gólt kaptunk. Nem tudom, mi történt, nem láttam, de nálunk volt a labda, azt ilyenkor, a meccs végén meg kell becsülni. Így nem szabad pont veszíteni itthon. Pontatlanok voltunk, rengeteg labdát elszórtunk, két-három passz után odaadtuk mindig az ellenfélnek. Nagyon erőltettük a direkt játékot előrefelé, de néhányszor a középpályán meg kellett volna tartani. A szünetben ezt rendeztük, aztán voltak is helyzeteink, ezeket be kell lőni, ki kell használni. Ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni, de sajnos ilyen a futball. Nem volt benne a meccsben, hogy pontot veszítünk, mégis így történt.

Tóth Bálint, Pápa: – Keneseit azért cseréltem be, mert ma volt a négyszázadik mérkőzése. Meg akartam őt ajándékozni és azt mondtam neki, hogy ajándékozza meg ő is a csapatot egy góllal. Betartotta! Amikor a Szegeddel bennmaradtunk, és 2-2-t játszottunk a Debrecennel, akkor Orosz Márk rúgott itt két gólt, és azt mondtam neki: Fiam! Emlékszel arra a meccsre? Ennyi… Fantasztikusak voltak! Kettő-null után ez parádés. Most ilyen passzban vagyunk, de a szünetben azt mondtam nekik: Gyerekek! Parádésan játszotok, minden klappol. Ez a mi formánk most, hogy öngól, öngól, tizenegyes, stb. Ezt tessék kijavítani, akarattal átvinni, és hogy kettő-null után így felálltunk, az mutatja, hogy ennek a csapatnak ereje van belül. Ez nagyon sokat számít. Most már elhiszik ők is. A tizenhármas számot utálom, az nagyon rossz kabala számomra, világéleteben az volt. Abból kellett túllépnünk.


MTK – Újpest 0-1

Garami József, MTK: – Hajtós mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat törekedett a győzelemre. Elég keveset forogtak veszélyben a kapuk, mert a lövések általában elkerülték. Nagyot hibáztunk a szögletnél, ebből kaptuk a gólt. Nekünk is voltak hasonlóan veszélyes sarokrúgásink, de mi nem voltunk ebből eredményesek. Úgy gondolom, közel hasonló erényeket felvonultató csapatok találkozója volt, amiből az Újpest jobban jött ki, a támadások során esetenként veszélyesebbek voltak a gyors, mozgékony csatáraik. Kevesebbet birtokoltuk a labdát, és volt két-három játékos, aki indokolatlanul eladta a labdákat, és ez befolyásolta a játékot.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Megérdemeltük a győzelmet, aminek nagyon örülök. Nem vagyok varázsló, a lelátón és a pályán viszont varázslók voltak. Fantasztikus játék és fantasztikus mérkőzés volt. Az MTK nagyon jó csapat, nehéz ellenük kontrollálni a játékot. Voltak helyzetek itt is, ott is, egy-egy hazai lehetőségnél előfordult, hogy szerencsénk volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik