NB I

Kezd kijönni a hullámvölgyből

A Ligakupában duplázó Varga Roland sokat dolgozik azért, hogy újra jó formában futballozhasson.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnok Győri ETO a válogatott szünet után az ötödik helyről várja az OTP Bank Liga hétvégi folytatását. A kisalföldiek egy 4-1-es Ligakupa-győzelemmel hangoltak az Újpest elleni vasárnapi bajnoki, ráadásul a Ferencvárost verték ilyen simán. A keddi találkozón a 23 éves Varga Roland viselte a csapatkapitányi karszalagot a győrieknél. A támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, korábban ő is hullámvölgyben volt, de sokat tesz azért, hogy újra csúcsformában legyen.

– Örültem, hogy egyáltalán pályára léphettem, hiszen minden meccsen szeretek játszani, teljesen mindegy, hogy Ligakupa-, Magyar Kupa- vagy bajnoki mérkőzés – kezdte Varga Roland. – Annak különösen örülök, hogy jól ment a játék, sikerült kétszer is betalálnom. Úgy érzem, nekem is volt egy kisebb hullámvölgyem, amiből kezdek lassan-lassan visszajönni. Sokat dolgozom azért, hogy ott legyek úgymond a toppon, és jó formát tudjak hozni végig.

A győriek számára eddig ez egy különleges szezon, hiszen már 12 játékosuk is rúgott gólt a bajnokságban. A fiatal támadó szerint a csapategységet mutatja, hogy mindenkiben benne van a gól.

– A fociban bárki rúghat gólt. Mindig más játékos érkezik a kapu elé, és csak annyi dolga van, hogy be kell rúgnia. A csapategységet mutatja, hogy bárkiben benne van az, hogy gólt tud lőni – magyarázta a csatár.

A válogatott szünet után az Újpest otthonában folytatja a bajnokságot az ETO. Tavaly ősszel az egyik legjobb meccsét játszotta a bajnokcsapat a fővárosi lilák ellen, ahol Varga Roland gólja hozta meg az áttörést a győriek számára.

– Nagyon jó emlékeket őrzök arról a meccsről, hiszen a tavalyi év egyik legjobb mérkőzése volt számomra és a csapat számára is – magyarázta Varga. – Már kettő-nullára is vezetett az Újpest, és onnan sikerült felállnunk félóra alatt, úgyhogy szerintem az egy nagyon nagy bravúr volt. Biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés lesz a mostani is, hiszen ők is a három pontért fognak játszani. A tabellán elfoglalt helyezésük véleményem szerint nem tükrözi hűen azt, hogy milyen csapat is az Újpest. Vannak kiváló labdarúgóik, úgyhogy tényleg nem számítok egy könnyű összecsapásra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik