NB I

Újpest, egy szóval: kilátástalan

A kerület polgármestere élesen kritizálta a labdarúgóklub belga tulajdonosát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Roderick úr!
Tisztelet azért, hogy kihúzta a csapatot az anyagi csődből, de ami most van, az nem szánalmas, nem borzalmas, egyszóval: kilátástalan!” – írta Facebook-oldalán Wintermantel Zsolt, a főváros IV. kerületének polgármestere.

A városvezető egyébként nem csak hivatali bársonyszékéből „osztja az észt”, hiszen fiatal kora óta rendszeresen jár az Újpest meccseire, amelyeket ráadásul nem a VIP-páholyból, hanem a szurkolók közül néz végig.

A Digi Sport televízió csütörtök reggeli adásában elmondta, az érzelmek, az elkeseredettség beszélt belőle, amikor ezt írta. Hangsúlyozta: az önkormányzat nem támogat profi csapatokat, de jó az együttműködés a klubbal, hiszen több közös akciójuk is van.

A polgármester az újpesti szurkolókkal együtt utazott a Ferencváros elleni derbire is. Érdekességként elmondta, hogy a magyar labdarúgás legnagyobb kockázatúnak tartott mérkőzése előtt nem kérték el a jegyét. A Kaposvár elleni, idegenbeli meccsen a kezdés után harminc perccel jutottak be a stadionba az utolsó vendégszurkolók a beléptetés nehézkessége miatt. Úgy fogalmazott: szerinte a stadionbiztonsági szabályokon is lehetne változtatni és vitatkozni, bár nem túl rosszak, a végrehajtásuk, a gyakorlati megvalósításuk viszont katasztrofális.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik