NB I

Vezetés, fordítás, egyenlítés

A Kecskemét 2-2-es, eseménydús döntetlent játszott az MTK otthonában az élvonal tizedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
MTK – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2-2 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
MTK: Hegedüs L. – Kálnoki Kis, Vukmir, Fejes, Kelemen (Hajdú Á., 80.) – Poór P., Ayub (Batik, 59.), Bese, Pölöskei Zs. (Sipos B., 91.) – Eppel, Horváth P. Edző: Garami József
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Gyagya (Nagy P., a szünetben), Karan, Forró – Vukaszovics, Szavics (Patvaros, 89.), Pekár (Bulajics, 77.) – Rajczi, Barry. Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Fejes A. (20.), Batik (84.), illetve Szavics (62.), Nagy P. (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Csiki Norbert, Horváth Zsolt és Kanta József sérült, ráadásul a bemelegítésnél Varga Szabolcs is meghúzódott, Frank Richárd, Ladányi Tibor és Vass Patrik pedig mumpszos. A vendégektől Ebala és Oussou hiányzott sérülés miatt.

Húsz percet kellett várni az első komoly lehetőségre, de abból rögtön gól született: Horváth Péter lövése Antal Botondról kipattant, az érkező Fejes András a hálóba lőtt (1-0). Öt perccel később Horváth Péter lövése suhant el a kapu mellett. A 29. percben Barry lövése a kapufát súrolva ment ki. Két perccel később Barry az ötös vonalán nem találta el a labdát, pedig tökéletes passzt kapott és nagy helyzetben volt.

A gól után az MTK visszaállt, de ezzel a vendégek nem tudtak mit kezdeni, így csak távoli lövésekkel próbálkoztak, de azok vagy kapu mellé mentek, vagy Hegedüs védett.

Az 52. percben Pekár szabadrúgása szállt a kapu fölé. Tíz perccel később Mogyorósi beadása a tizenhatos vonalán álló Szavics elé pattant, aki a hálóba lőtt (1-1). A 73. percben a csereként beállt Nagy Patrik 18 méterről a kapuba bombázott (1-2). A folytatásban Rajczi közeli lövését bravúrral védte a kivetődő Hegedüs kapus. A 83. percben Rajczi szabadrúgását védte az MTK hálóőre.

Egy perccel ezután Hajdú Ádám ívelését Batik Bence fejelte a kapuba (2-2). A 85. percben Hajdú beadása után Karan mentett Horváth Péter elől, de majdnem a saját kapujába talált a vendégvédő. A 91. percben a menteni igyekvő Kálnoki Kis Dávid majdnem öngólt vétett, de végül a kapu fölé pattant a labda. A legvégén Hajdú szabadrúgása suhant el a kapufa mellett.

– Az MTK vezetőgólja ellenére az első félidő kiegyenlített játékot hozott, bár a csapatok kissé óvatosan futballoztak – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Dajka László, a Honvéd egykori válogatott játékosa. – A második felvonásban felpörögtek az események. Úgy vettem észre, hogy a kecskemétiek tudatosan párharcokra kényszerítették ellenfelük fiatal futballistáit, és ezekből jobban jöttek ki a vendégek, helyzeteket alakítottak ki, és teljesen megérdemelten meg is fordították az állást. Az MTK egyenlítése ellenére úgy éreztem, hogy a KTE uralja a játékot. A gólról zárójelben megjegyezném, hogy Angliában nem, de itthon lehet, hogy támadó szabálytalanság miatt kifelé ítélhetett volna a játékvezető. Az egyenlítés után teljesen nyílttá vált a meccs, mindkét csapat a győzelemre törekedett. Főleg a második félidőt figyelembe véve élvezhető volt a játék, a Kecskemét teljesen megérdemelten vitt haza egy pontot.

Olvasói sztorik