NB I

Újpest: hónapos nyeretlenség

A Pécsi MFC 1-1-es döntetlent játszott az Újpest otthonában az élvonal kilencedik fordulójának záró meccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
Újpest FC – Pécsi MFC-Matias 1-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 1500 néző. Játékvezető: Bognár T.
Újpest: Balajcza – Ngawa, Vermes, Juanan, Antón – Szuljics (Ligot, 82.), Vasziljevics, Balogh B., Simon K. – Tshibuabua (Sztaniszavljevics, a szünetben), Kabát. Edző: Kozma István, Marc Leliévre
PMFC: Gőcze – Fodor F., Romics, Lantos, Mohl – Márkvárt, Wittrédi (Pölöskey, 64.), Szatmári, Nagy J. (Horváth A., 57.), Uzoma – Grumics (Fröhlich, 77.). Edző: Márton Gábor, Lőrincz Emil
Gólszerzők: Simon K. (45.), illetve Grumics (12.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Jarmo Ahjupera derékbántalmak, Bojan Szankovics pedig combsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Ott volt viszont a kezdőben Vermes Krisztián csapatkapitány, aki sérülés után tért vissza, a cserék között pedig Loic Nego várt bevetésre, akinek elkészültek a papírjai.

A kezdés előtt az újpesti játékosok Jobbulást Akeem! feliratú pólókkal vonultak a pályára, ezzel üzentek az ősi rivális Ferencváros 22 éves, trinidadi játékosának, aki szerdán szívinfarktust kapott, és azóta is válságos állapotban van. A trikókat az FTC kommunikációs igazgatója, Vámos Zoltán, és csapatkapitánya, Józsi György vette át. A jövő héten egy jótékonysági árverés keretében lehet majd licitálni a ruhadarabokra.

A meccs legelején Kabát Péter hat méterről, az alapvonalról ellőtte a labdát a keresztbe kapu előtt. Az Újpest nyomást gyakorolt a pécsiekre, akik visszahúzódtak saját térfelükre, és ott passzolgattak. A 12. percben Uzoma beadását Grumics fejelte a kapuba, ezzel a PMFC – némileg váratlanul – vezetést szerzett (0-1).

A középkezdés után nem sokkal Simon Krisztián 15 méterről lőtt, de Gőcze Gergő nagy bravúrral védett. A folytatásban leginkább a középpályán zajlott a játék. Az újpestieknél volt többet a labda, de veszélyes helyzetet nem tudnak kialakítani. A 21. percben Kabát szabadrúgása előbb Vermes feje felett szállt el centikkel, majd Vasziljevics maradt le a beívelésről.

A fővárosiak a támadóharmadba érve elvesztették a lendületüket és a kreativitásukat. Rendre rossz döntést hoztak, sok volt a pontatlan átadás. A vendégcsapat visszahúzódott a kapuja elé, és Wittrédi, illetve Márkvárt gyorsaságában bízva a kontrákra játszott. A 35. percben Grumics három védő szorításában lőtt, de Balajcza nagy bravúrral a kapufára ütötte a labdát. A 44. percben Kabát veszélyes oldalszabadrúgása után a hosszú oldalon Juanan fejelte vissza a labdát középre, de a pécsiek ismételten menteni tudtak.

A szünet előtt Szuljics lőtt passzát Kabát átlépte, Simon Krisztián viszont öt méterről a kapuba lőtt (1-1). A hazai együttes nem tudta feltörni a pécsiek védekezését, egészen az első félidő utolsó másodpercéig, de a szünetben egyenlő volt az állás.

A második félidő első perceiben is a hazai csapat járatta többet a labdát. Az 53. percben Balogh Balázs szabadrúgása után a labda két pécsi előtt is elment, Kabát elé került, aki hét méterről lőtt. de Romics blokkolt. Sok pontatlanság, bosszantó hiba jellemezte a játékot. A 62. percben Kabát lövése után Romic kezét érintette a labda, de a büntető elmaradt. Tíz perccel később Kabát újabb lövését Gőcze szögletre védte.

A 81. percben Fröhlich két újpesti védő mellett, 15 méterről a kapu mellé lőtt. A 89. percben Pölöskey lövése után Juanan fejéről saját kapuja felé pattant a labda, de végül elkerülte a kapufát. Az Újpest ismét nem tudott győzni, ez már a negyedik nyeretlen meccse a csapatnak, amely legutóbb több mint egy hónappal ezelőtt, augusztus 24-én örülhetett három bajnoki pontnak.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa elemezte:

Az első félidőben a Pécs sokkal jobban futballozott, nem egyszer nagy szerencséje volt az Újpestnek, de a végén találtak egy gólt. Butaság volt a PMFC részéről, hogy hagyták magukat lekontrázni, amikor vezettek. Márton Gábor győzelemre cserélt, mert beküldte Pölöskey Pétert és Fröhlich Rolandot is, az Újpest viszont védekező középpályást és jobbhátvédet cserélt be, amikor döntetlenre állt otthon.

Valaki meg tudja nekem magyarázni, mi volt ezzel a belga célja? Lázár Bence ott ült a kispadon. Az edző hogy tud ezzel elszámolni? Hogy akart nyerni? Valószínűleg sehogy. Akkor mit keres az Újpest kispadján? A Pécs jól csinálta, amit csinált, de lassan rendeződött vissza támadásból védekezésbe. Ha az Újpest otthon nem győzelemre játszik, akkor mindennek vége. A Pécs stílusosan, kulturáltan futballozott, és az edzője győzni akart. Az Újpest szenvedett, mint disznó a jégen. Ez nagyon szomorú.

Olvasói sztorik