NB I sport

MTK-siker, 56 nap után

A Paks 2-0-s legyőzésével megszakadt a fővárosi kék-fehérek hosszú nyeretlenségi sorozata.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
MTK – MVM Paks 2-0 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 800 néző. Játékvezető: Bognár T.
MTK: Hegedüs L. – Poór, Vukmir, Fejes, Kálnoki Kis – Batik, Pölöskei Zs., Vass P., Kanta J. – Eppel (Horváth P., 74.), Ladányi (Hajdú Á., 92.). Edző: Garami József
Paks: Molnár P. – Bori, Éger, Horváth G., Báló – Fiola (Kovács G., 82.), Kecskés, Windecker – Bartha (Tököli, 70.), Hullám (Délczeg, 64.) – Simon A. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Kanta J. (48.), Pölöskei Zs. (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A paksiaknál először lépett pályára bajnoki meccsen a korábbi válogatott védő, Horváth Gábor, aki korábban a Videoton játékosa volt, aztán Hollandiában szerepelt, de az elmúlt egy évben sérült volt, és a műtéte miatt sok időt kihagyott. Az MTK-ban pályára lépett Eppel Márton is, akit éppen a Paks adott kölcsön a fővárosiaknak.

A kilencedik percben egy hazai szöglet után Fejes András fejelt nagy helyzetben a kapu mellé. Három perccel később Windecker távoli lövése épphogy mellé ment. A 24. percben Bori Gábor szabadrúgása centikkel a léc fölött suhant el. A 32. percben Fiola Attila próbálkozott távolról, de ő is célt tévesztett. A 38. percben Simon Attila veszélyeztetett, de a kapuba hosszú sérülése után visszatérő Hegedüs Lajos védett.

A vendégek valamivel aktívabbak voltak, többet birtokolták a labdát, komoly helyzetig azonban nem jutottak. Az első félidő a védekezésről szólt, mindkét együttes szervezetten és fegyelmezetten visszazárt. A paksiak minden labdaszerzés után igyekeztek agresszívan visszatámadni, de a komoly ziccerek elmaradtak.

A második félidő legelején Kanta József szabadrúgásgóljával vezetést szerzett az MTK (1-0). Az 54. percben Bori Gábor is szabadrúgást lőhetett, de a labda centikkel elkerülte a kapufát. Három perc múlva Vass Patrik beadása után már Eppel Márton is gólt szerezhetett volna, de a labda Fejes elé került, az ő ziccerét viszont bravúrral védte Molnár Péter. A 64. percben Vass Patrik lövése csupán centikkel a léc fölött szállt el.

A hajrában a küzdelem és a paksi nyomás fokozódott, de a hazaiak sem húzódtak vissza saját kapujuk elé. A nyolcvanadik percben Ladányi lövését Molnár vetődve kiütötte, Vass Patrik pedig az üres kapu fölé lőtt. Két perccel később egy szögletet követően Simon Attila lőtt a kapu mellé. A 83. percben Horváth Péter lőtt a léc fölé.

A 88. percben eldőlt: Pölöskei Zsolt passzára vártak a társak, ő viszont távolról lőtt, s mivel a labda megpattant egy vendégvédőn, Molnár Péternek nem volt esélye védeni (2-0). Az utolsó percek nyomását is elviselte, és kihúzta gól nélkül az MTK, amely az első fordulót követően tudott ismét győzni a bajnokságban.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán elemezte:

A legjobb élvonalbeli rajtját produkáló Paks a mély hullámvölgyben lévő MTK-hoz látogatott, amely nem sok jóra számíthatott. Az első félidő alapján soha nem mondtam volna meg, hogy a fővárosiak a második felvonás alapján megérdemelten és magabiztosan nyernek.

Az első játékrészben labdabirtoklásban és játékban is a Paks dominált. Gyorsan, dinamikusan építették a támadásaikat, egészen a saját tizenhatosuktól, de ezeknek az akcióknak nem volt soha végük, mert Simon Attila gyenge napot fogott ki. Az MTK kereste önmagát, pillanatokig sem volt nála a labda. Fejes András fejese és Windecker József átlövése után egyik oldalon sem adódott ziccer, csak paksi mezőnyfölény, ezt a labdabirtokláson kívül a párharcok megnyerése és a második labdák megszerzése mutatta. Az első félidő hajtós, küzdelmes, de gyenge színvonalú volt, ettől függetlenül a Paks egy osztállyal a hazaiak fölé kerekedett.

A második felvonás elején a vendégek bennmaradtak az öltözőben, és egy szabadrúgásgóllal vezetést szerzett az MTK. Ezután a házigazda már a saját játékát tudta produkálni, a paksiak viszont csak erőlködtek. Horváth Ferenc sok támadót rakott a pályára, de azok elzárták egymás elől a területeket, és nem volt helyzetük. A hazaiak a kontráiknak köszönhetően kiüthették volna ellenfelüket.

Hihetetlen javulás kellett az MTK feltámadáshoz, de a gól biztosan önbizalmat adott a játékosoknak. Vass Patrik és Kanta József jó napot fogott ki, és a többiek is hasznosan tették a dolgukat. Hatalmas kontraszt volt a két félidő között, és a második játékrész alapján a hazaiak megérdemelten nyerték meg a küzdelmes, de közepes színvonalú meccset.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!