NB I

Egy gól esett

Honfitársaink közül csak Szalai Ádám és Leandro ünnepelhetett győzelmet szombat estig.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott szünet után ismét a klubcsapatoké a főszerep nem csak hazánkban, hanem a többi bajnokságban is. A Rangadó.hu hétről-hétre jelentkező összeállításában megnézzük, miként teljesítettek a jelentősebb külföldi ligákban szereplő magyar játékosok. A hétvége eddigi részében tizenhárom magyar érdekeltségű találkozót rendeztek, ezeket összegezzük.

Pénteken este Király Gáborral a kapuban játszott 0-0-s döntetlent az 1860 München az Aalen otthonában. Hét forduló után tíz pontja van a magyar kapus csapatának.

Még nem nevezték a keretbe Gera Zoltánt a West Bromwich szombati, Fulham elleni mérkőzésén. Az összecsapás 1-1-es döntetlennel zárult.

Az angol másodosztályban Bogdán Ádámmal a kapuban szenvedett 1-0-s vereséget a Bolton a Leeds ellen. Varga József sérülés miatt kihagyta a Middlesbrough idegenbeli bajnokiját. Csapata 3-1-es vereséget szenvedett az Ipswich otthonában, így immáron négy forduló óta nyeretlen.

Négy-nullás vereségbe futott bele a Sáfár Szabolcsot is soraiban tudó Innsbruck a Rapid Wien ellen. Az osztrák bajnokin már a harmadik percben emberhátrányba került a hazai csapat, ezt pedig ki is használta a Rapid. A Szabics Imrét nélkülöző Sturm Graz 3-1-es sikert aratott a Neustadt otthonában.

Magabiztos, 4-0-s győzelemmel folytatta szereplését a Leandróval felálló Omonia Nicosia a ciprusi élvonal második fordulójában. Az ellenfél a Paralimni volt. A brazil-magyar támadó nevéhez fűződik csapata második gólja. Érdekesség, hogy Leandro mellett egy másik korábbi Fradi-játékos is eredményes volt, André Schembri két találatot vállalt magára.

Szintén 4-0-s győzelmet ért el a görög élvonalban az Olympiakosz csapata. Megyeri Balázs azonban ismét csak a kispadon kapott helyet a Xanthi elleni bajnokin.

Lovrencsics Gergő csereként kapott 30 percet a Lech Poznanban. Az együttes már az első félidőben kétgólos hátrányba került a Wroclaw ellen, és a magyar támadó sem tudott lendíteni csapatán, így az eredmény nem változott.

Szalai Ádám végig a pályán volt a Schalke Mainz ellen 1-0-ra megnyert bajnokiján. Zsinórban második győzelmét aratta a német Bundesligában az együttes, így kezd felzárkózni az élbolyhoz. Huszti Szabolcs még eltiltását töltötte, így nem lehetett ott a Hannover 2-0-s müncheni vereségénél.

Kovácsik Ádámmal a kapuban szenvedett 2-0-s vereséget a Carpi az olasz másodosztályban az Empolitól. A másik magyar érdekeltségű csapat sem járt sikerrel, a Padova a Novara otthonában kapott ki 1-0-ra. Feczesin Róbert végig a pályán volt, egy sárga fűződik a nevéhez, Laczkó Zsolt viszont csak a padon kapott helyet.

Olvasói sztorik