NB I

„Ma is három csapat volt a pályán”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

MTK – Győri ETO 1-2

Garami József, MTK: – Az első félidőben jól játszott a csapat, voltak lehetőségeink. A második felvonásban a játék irányítását átvette a Győr, de ettől függetlenül komoly gólhelyzet nem alakult ki a kapunk előtt. Kipattanó labdák után voltak lövéseik, és nekünk is voltak lehetőségeink. A játékosok mindent megtettek azért, hogy sikeresen jöhessenek le a pályáról, de ez nem sikerült. A játék minősége talán gyengébb volt, mint egy-két másik mérkőzésen, de küzdelemből jól vizsgáztak a gyerekek. Ha így küzdünk, akkor előbb-utóbb mi is fogunk nyerni.

Pintér Attila, Győr: – Az első félidőben lassan, körülményesen járattuk a labdát, és keveset futottunk. Megfogott minket a kapott gól, de a második felvonásban egyértelmű volt, hogy mit szeretne a csapat. A cserék is hozzá tudtak tenni. A kérdés csak az volt, hogy mikor tudjuk megfordítani az eredményt. Nagyon sok olyan lehetőségünk volt, amellyel fordíthattunk volna. Ha így tudunk játszani a második félidőben, akkor az elsőben is levárható! Három játékosunk is szerdán tért vissza a válogatottból. Volt egy Ligakupa-mérkőzésünk, amit nagyon komolyan vett a csapat. A mostani első félidőben lassan járattuk hátul a labdát, nem éreztük egymás távolságát. Amikor rendezni tudtuk a sorokat, és azokat a dolgokat, amiket kértem az öltözőben, megvalósították a játékosok, akkor sokkal jobbak, gyorsabbak lettünk.


Debrecen – Videoton 2-1

Kondás Elemér, DVSC: – Igazi rangadó volt, amelyen két nagyon jó csapat lépett pályára. Nehéz mérkőzés volt, de a második félidőben kifejezetten jól játszottunk. Mi próbáltunk támadni, míg ellenfelünk hosszú labdákkal próbálkozott. A bekapott gól után extra erőket mozgósítottunk, és egy-egy után is újabb gólt akartunk szerezni, amely a hajrában sikerült is.

José Gomes, Videoton: – Nagyon jó, pörgős, kiegyensúlyozott mérkőzést játszott a két csapat. A DVSC és mi is győzelemre játszottunk, így akik kijöttek a meccsre, minden bizonnyal nagyon jól szórakoztak. A mai találkozón két szabályos gólt lőttünk, az eredményjelzőn mégis csak egy szerepelt a nevünk mellett, illetve a DVSC második gólja előtt, az egyik hazai játékos szabálytalankodott, mégis ellenünk ítélt a játékvezető. A játékosok mindent megtettek a győzelemért, jól is játszottunk, ennek ellenére nem sikerült nyernünk. Ma is három csapat volt a pályán, de ezúttal csak a DVSC és a Vidi nyújtott jó teljesítményt.

(forrás: vidi.hu)


Lombard Pápa – Ferencváros 0-2

Tóth Bálint, Pápa: – Böde Dániel húsz-harminc méteren keresztül vezette a labdát, behátráltunk, szegény Szűcs Lajosnak berúgták a sarokba. Védekezésbeli hiba! Ez nem véletlen, mert sajnos a balszerencse üldöz minket. Mecsinovics például még nem játszott bajnoki mérkőzést, folyamatosan sérülnek meg a belsővédőink, ezért úgy kellett beraknom őt, hogy még csak két Ligakupa-meccset játszott. Gratulálok a Ferencvárosnak. Szerintem jó meccset játszottunk, becsülettel helytálltunk, időnként még jól is futballoztunk. Mi nem rúgtuk be a helyzeteket, de az FTC ellen ezt nem engedhetjük meg magunknak.

Ricardo Moniz, FTC: – Uraltuk a játékot – mondta magyarul a zöld-fehérek holland vezetőedzője, majd anyanyelvén folytatta. – A végén volt egy kis problémánk, de összességében megérdemeltük, hogy nyertünk. Még meg kell szokniuk egymást a játékosoknak. Problémánk volt a meccs előtt, hogy Mateos és Besics is betegséggel bajlódott. Adamstől azt várjuk, hogy még többször kerüljön az ellenfél védelme mögé, és pontos labdákat adjon be. Nagyon fontos volt Gerson szereplése a védelem előtt, mert stabillá tette a csapatot. Böde és Diallo nagyon jól kiegészítik egymást, hiszen utóbbi egy mozgékony játékos, sokat tud segíteni Daninak. Hasznosan játszottak mindketten. Azt szeretnénk, ha Böde minél többször lőne olyan gólt, mint a válogatottban, illetve most. Akár a hollandok ellen is!


Bp. Honvéd – Mezőkövesd 0-2

Marco Rossi, Honvéd: – Az első félidőben egykapuztunk, a Mezőkövesd tulajdonképpen egy helyzetét kihasználva szerzett vezetést. Nagyon sok hibát követtünk el támadásban és védekezésben is. Tíz nagy lehetőségünk volt, ezeket elhibáztuk, ennek tudható be a vereség. A nézők kikezdték az olasz játékosokat, s mivel én is olasz vagyok, azt tanácsolom a korzón ülőknek, hogy jelezzék észrevételeiket a klub tulajdonosának. Én akár távozhatom is Kispestről, vannak ajánlataim, nekem nem muszáj itt dolgoznom.

Véber György, Mezőkövesd: – Az előzetesen eltervezett játékunkat sikerült véghezvinni, és ebből kétszer mattoltuk az ellenfelet. A második félidőben higgadtabb játékot alakíthattunk volna ki, győzelmünk egyébként megérdemelt.

(forrás: boon.hu)

Puskás Akadémia – Diósgyőr 0-2

Benczés Miklós, Puskás FC: – Gratulálok Tomislav Szivicsnek a győzelemhez. Az volt a célunk, hogy szervezettebbé tegyük a csapatunkat, ez működött is, amíg létszám azonos helyzet volt, nem nagyon forgott veszélyben a kapunk, igaz az ellenfélé sem. De a szervezettség, az agresszivitás, átment butaságba, két nagy hiba két kiállítást eredményezett, amelyek után gólokat kaptunk. Amikor ellenfelünk egy góllal vezetett, akkor is voltak helyzeteink, de ezek kimaradtak, így a DVTK megérdemelten nyert.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Nekem tetszik a végeredmény. A játék, a meccs már nem annyira. Mivel mindkét csapatnak fontos volt a három pont, ennek a megszerzésére koncentráltunk. Ami a pozitív most, az a harmadik győzelem. Gratulálok a saját csapatomnak, az Akadémiának, Mikinek pedig tiszta szívvel sikereket kívánok. Nagyon nagy feszültség, görcs, volt bennünk, de amikor először háromszor egymáshoz passzoltunk már gólt is szereztünk. Kulcspillanat volt, amikor az ellenfelünk jobb bekkjét kiállították, utána már könnyebb dolgunk volt.

(forrás: boon.hu)


Kecskemét – Pécs 2-5

Bekő Balázs, Kecskemét: – Vezettünk kettő-nullra, helyzeteink is voltak a harmadik gólhoz. Hogy utána mi történt, az komolyabb elemzést igényel, mert olyan szinten estünk szét, ami érthetetlen. A második félidőre úgy jöttünk ki, mintha most kezdődne a meccs, kaptunk egy pontrúgás gólt, utána viszont volt még helyzetünk és kapufánk is. A végére a hitünket is elvesztettük, megalázó vereség lett. Egyszerűen nem volt benne a meccsben ez, teljesen érthetetlen számomra.

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első félidőben az öltözőben maradtunk, kaptunk egy szabadrúgás gólt és egy büntetőt, ami olyan volt amilyen. Utána magunkhoz tértünk, helyzeteink voltak, végül sikerült egyenlíteni. Úgy küldtük vissza a fiúkat, hogyha ez sikerült, akkor nyerni is van esélyünk. Megszereztük a vezetést, majd a Kecskemétnek még volt egy olyan időszaka, amikor ránk jött, de összességében az történt, amit szerettünk volna. A csapat egységét és mentális erejét dicséri, hogy nulla-kettőről, a padlóról tudtunk így nyerni idegenben.

(forrás: kecskemetite.hu)


Újpest – Haladás 1-1

Kozma István, Újpest: – Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk, aztán a második felvonásban megszereztük a vezetést. Nem éreztem, hogy benne van a mérkőzésben a Haladás egyenlítése, igazából nem voltak veszélyesek. Nekünk többet kellett volna tartani a labdát a gólunk után, nem elkapkodni a játékot, és egy ilyen gólt összeszedni… Ezért nem vagyunk még jó csapat, mert sokszor vezetünk, de ilyen figyelmetlenségekből egyenlíteni tud az ellenfél. Remélem, a Ferencváros ellen is mi szerezzük meg a vezetést, de jobban oda kell figyelnünk, hogy ne történjenek ilyen buta hibák.

Artner Tamás, Haladás: – Nagyon értékes pontot viszünk haza Újpestről, egy jó csapat otthonából. Ez az Újpest már nem a tavalyi Újpest. Minőségi játékosokat igazoltak, és sokkal jobb állapotban is vannak, mint tavaly. Sajnos a második félidő eleje nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Egyébként az a játék, amit terveztünk, maximálisan ült, hogy három-négy-háromban játszunk a négy-négy-kettő ellen. Sajnos egy pontrúgás után betalált az Újpest, de egyébként nem volt helyzete, csak rögzített helyzetek után. Utána átálltunk, mást játszottunk, nagyobb erőket mozgósítottunk az egyenlítésért. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten viszünk haza egy pontot. Legalább huszonöt-harminc százalékot jelent a hazai pálya, ha nem többet. Mi nem adtuk fel a támadójátékot. Úgy készültünk, hogy három csatárral játszunk, mögéjük egy középpályást tettünk Nagy Gábor személyében, aki mindig támogatja őket, és a két szélsőnek is az volt a dolga, hogy támogassa a támadásokat. Sajnos ennyi jött ki belőle, de nem vagyunk elégedetlenek.


MVM Paks – Kaposvári Rákóczi 2-0

Horváth Ferenc, Paks: – Péntek tizenhárom! Volt itt minden: rémálom az Elm utcában, sikoly, minden volt itt, ami kellett. Nem nézett ki jól, de nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk. Nem mertünk játszani, nagyon rosszul kezdtünk, ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre, és kihatott végig. Nem mertük vállalni azokat a dolgokat, amik az erősségeink. Amikor tíz emberrel volt a Kaposvár, akkor egy kicsit gyorsabban játszottunk előre, az már jobban nézett ki. Ennek egyébként nem volt semmi előjele, mert nagyon jól sikerült a bemelegítés, és úgy éreztem, hogy a srácok aratni fognak. Elkövettünk egy butaságot, amiből a közvetett szabadrúgás volt, ez kicsit megfogta a társaságot. Ez nem mentség, de nem is szeretnék szabadkozni, mert kettő-nullára nyertünk, és harmadikok vagyunk. A kiállítások után rendkívül nagy területek voltak, és ez nekünk kedvez. Megvoltak a helyzeteink, hogy rúgjunk egy harmadik gólt is. Sajnálom, hogy Tököli nem talált be, de majd a következő mérkőzésen.

Prukner László, Kaposvár: – Gratulálunk a Paksnak! Büszke vagyok a csapatom mai teljesítményére, mind a játékra, mind a küzdelemre. Azt gondolom, nem egyenlő mércével voltunk mérve, a sárga lapok és a kiállítás eldöntötte a mérkőzést. Volt hat olyan sárga lap a mezőnyben, negyven-ötven-hatvan méterre a kaputól, amit az egyik oldalon sárga lappal díjaztak, a másik oldalon viszont nem. Akkor, amikor már egy csapatnak van négy-öt faultja egy ilyen kiélezett mérkőzésen, akkor már nem úgy állnak oda a következő párharchoz a játékosok. Nem várok semmiféle beszélgetést, eddig is folyamatosan párbeszédben voltam a vezetőséggel. Természetesen minden döntés az övék, úgyhogy nem várok semmi különlegeset. Ahogy eddig is, ezután is megbeszéljük a dolgainkat minden meccs után, ez valószínűleg most is így lesz. Sokat tettünk azért, hogy a szerencse is mellénk álljon egy kicsit. Ország-világ láthatta, hogy mind játékban, mind küzdelemben felvettük a Pakssal a versenyt. Sajnos a szerencse még mindig nem állt mellénk, de még nincs vége a bajnokságnak.

Olvasói sztorik