NB I

A nap híre: magyar fiatalok sikerei

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a vasárnapi nap híre, miszerint négy magyar fiatalra felfigyelt egy brazil menedzser, illetve Devecseri Szilárdot pótlólag behívta a felnőtt válogatott keretébe Egervári Sándor szövetségi kapitány:

Azt ecsetelgetjük állandóan, hogy igenis vannak magyarok fiatalok, és nem rossz az utánpótlásképzés Magyarországon.

Egy mondattal utalnék a Kaposvár gyenge szereplésére, és konkrétan a vasárnapi meccsükre: nem tudom elképzelni, hogy Petrache helyett nincs egy olyan magyar fiatal, akinek kell még netán két év, de ugyanezt a bukdácsolást vele is véghez tudná vinni a Rákóczi…

Visszatérve a mai témánkhoz: jött egy külföldi menedzser, aki nem teljesen ismeretlen, hiszen Tüske Rolandot annak idején hozzásegítette egy brazil szerződéhez. Tudjuk, hogy a magyar foci nem a fizikális mutatókon alapul, mint mondjuk Angliában, sokkal inkább, ahogyan a portugáloknál is. Örömteli, ha egy brazil menedzser számára figyelemfelkeltő négy magyar fiatal (egyébként idehaza ismert utánpótlás-válogatott játékosok) teljesítménye.

Lang Ádám a bajnokcsapatban keveset játszott, de Pintér Attila lát benne fantáziát, a rutin pedig szemmel láthatóan rakódik rá, hiszen jobb teljesítményt nyújt, mint az előző szezonban. Reménykedem, és hiszek benne, hogy a magyar fiatal játékosok ki tudnak kerülni Portugáliába, hiszen erre mindenki felkapná a fejét. Persze, ezt sem szabad elkapkodni, és nem az anyagiakat kell elsősorban szem előtt tartani, hanem a szakmai fejlődésüket.

Ami Devecseri Szilárd beválogatását illeti: emlékszem, évekkel ezelőtt még a Haladás II-ben futballozott. Fehér Zoltán és Guzmics Richárd személyében kiváló belsővédői vannak a Haladásnak, mégis ki tudta harcolni a játéklehetőséget. A játéka letisztult, élvezi a bizalmat, és Mészáros Norbert sérülése miatt most neki szavazott bizalmat a kapitány.

Hajrá, fiatalok!

Olvasói sztorik