NB I

Laczkó Zsolt is Padovában

A válogatott középpályás Feczesin Róbert csapattársa lesz az olasz másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Padova Calcio honlapján megjelent cikk szerint immár hivatalos, hogy az olasz másodosztályú klubban folytatja pályafutását Laczkó Zsolt. A 26 éves középpályásnak ez már a hatodik külföldi csapata, hiszen a Ferencváros és a Vasas együttesén kívül megfordult már a görög Olympiakosz és Levadiakosz, az angol Leicester City, illetve a Sampdoria és a Vicenza kötelékében. A magyar válogatottban 21 alkalommal lépett pályára.

A védelemben, és a középpálya bal oldalán is bevethető, szegedi születésű játékos egy évre, kölcsönbe került új csapatához a Sampdoriától.

A légiós péntek délelőtt aláírta a megállapodását, és este csatlakozott a kerethez. Amennyiben megérkezik a játékengedélye, már szombaton pályára léphet a Carpi otthonában.

– Egy évvel ezelőtt csak az utolsó pillanatban dőlt el a sorsom, már a válogatottal készültem, amikor megtudtam, hogy a Vicenzában folytatom – elevenítette fel a múltat Laczkó Zsolt az F-Group menedzseriroda sajtóanyagában. – Most nyugisabb volt a helyzet. Komolyra fordítva a szót: örülök, hogy megoldódott az ügyem. A nyarat a Sampdoriával dolgoztam végig, úgy edzettem, úgy készültem, hogy amennyiben lesz esélyem bekerülni a csapatba, boldogan maradok. De nagyon sokan voltunk, láttam, hogy nem rám épül majd a védelem. Én pedig játszani akarok. Volt több ajánlatom is, más országokból is kerestek, de a padovai lehetőség tűnt a legjobbnak. Olaszország, olyan klub, amelynek célja van, és hisz bennem. Barátokat hagytam Genovában, ugyanakkor örülök, hogy Feczesin Róberttel egy csapatban futballozhatok a jövőben. Biztos, hogy nagy segítségére leszünk egymásnak.

A szakmai stáb szeretné, ha már szombaton számíthatna az új játékosra, ezért dolgoznak a játékengedélye megszerzésén.

– Elsősorban a védelemben számolna velem a Padova, de van, hogy öt középpályással futballozik a gárda, és akkor elképzelhető, hogy a szélen lépek majd pályára. Amúgy nekem mindegy, hol vet be az edző, a lényeg csak az, hogy folyamatosan játékban legyek, mert akkor hiszem, hogy segítségére leszek a válogatottnak – mondta Laczkó Zsolt.

Olvasói sztorik