NB I

Feczesin Róbert aláírt Padovában

Két évre kötelezte el magát az olasz másodosztályú csapathoz az egykori válogatott támadó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Feczesin Róbert az olasz Padova csapatában folytatja. A magyar válogatott támadó átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és aláírta a két évre szóló szerződését. A csatárt sajtótájékoztatón mutatják be szombaton délben, de mivel a játékengedélye nem készült el, nem lehet ott az esti, Trapani elleni bajnokin – így a Serie B második fordulójában, a Carpi otthonában debütálhat új együttesében – áll az F-Group menedzseriroda közleményében.

– Örülök, hogy lezárult ez a bizonytalan fejezet, és ismét igazolt futballista lettem. Azt nem mondom, hogy izgultam, mert remek menedzsereim vannak, tudtam, hogy Filipovics Vladan és Szabó Tibor megfelelő klubhoz segítenek – mondta Feczesin Róbert. – Ugyanakkor untam már ezt a nyarat, vártam, hogy végre csapattal készülhessek. Voltak lehetőségek eddig is, kaptam ajánlatot Ukrajnából és Izraelből, de úgy döntöttünk: abban az országban, abban a bajnokságban folytatom, ahol már ismernek, amelyről kiderült, hogy fekszik nekem. Az is a Padova mellett szólt, hogy az edző egy ilyen típusú – ahogy ő fogalmazott – erőcsatárt keresett, mert a támadósort többnyire alacsonyabb termetű labdarúgók alkotják. Három csatárral futballozik a Padova, engem csúcséknek igazoltak, de a szakmai stáb jelezte: ismernek, és tudják, a szélsőjáték sem idegen a számomra és az előkészítő szerep sem áll tőlem messze. Örülök, hogy egy nagy múltú olasz egyesületben folytathatom, ahol olyan játékosok futballoztak, mint például Del Piero, Albertini, Iaquinta, vagy éppen El Shaarawy… Ráadásul olyan csapatba igazoltam, amelyik a rájátszásért küzd, és támadó felfogásban futballozik. A Serie B a hétvégén rajtol, és noha az edző szerette volna, ha már az első meccsen számíthat rám, a játékengedélyem nem készült el, így csak a második körben mutatkozhatok be. Ígérgetni nem akarok, annyi azonban biztos: most valóban egy olyan csapatban léphetek pályára, amelyikben a befejező csatárnak lesz lehetősége a gólszerzésre!

– Több egyesület is érdeklődött, európai országok csapataitól kaptunk ajánlatot, de hiszem, hogy jól választottunk – fogalmazott Filipovics Vladan. – Robit ismerik Olaszországban, igazi góllövőnek tartják a Serie B-s klubok. A Padova edzője azért is szorgalmazta a szerződtetését, mert erős testalkata, és gólratörő játéka mellett a technikai tudása is megfelelő, az összjátékban is a támadósor hasznára van. Az elmúlt években volt kölcsönben, volt, hogy egy idényre írt alá. Ezúttal kétéves szerződést kapott, ami jelzi, hogy számít rá a Padova. Amelynek célja, hogy rájátszást érő helyen végezzen. Ehhez pedig Feczesin Róbert góljaira is szükség lesz!

Olvasói sztorik