NB I

Horvát csatár a Haladásnál

A 28 éves Vedran Gerc legutóbb a jelenlegi litván listavezető, Zalgiris Vilnius labdarúgója volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábban hazájában, valamint Szlovéniában és Malajziában is futballozott. Hétfőtől próbajátékon szerepel Szombathelyen. Pályafutását a HNK Rijekában kezdte 2004-től 2011-ig játszott a kikötőváros csapatában, és összesen harminc meccsen hat gólt szerzett. A 2004–2005-ös szezonban kölcsönben a szlovén NK Ljubljanában rúgta a labdát, nyolc meccsen szerepelt, gólt nem szerzett.

A 2011–2012-es bajnokságban a horvát Zadarban háromszor kapott lehetőséget, gólja nem volt. 2012-ben a szintén horvát Karlovac játékosa volt, öt bajnokin egyszer volt eredményes. Még ebben az évben három meccsen pályára lépett a malajziai Kedak FA együttesében is, ahol három találkozón hat gólt vágott.

A 2012–2013-as idényben a litván Zalgiris Vilniusban futballozott, 17 meccsen hat gólig jutott. Érdekesség, hogy Gerc a július 4-i, ír St. Patrick elleni, 2-2-re végződött Európa Liga-meccsen még a litvánok futballistája volt, az utolsó nyolc percre állt be.

A játékos szabadon igazolható, a tervek szerint a Haladás hétfő délutáni edzésen már részt vesz – írja a szombathelyi klub honlapja.

Olvasói sztorik