NB I

Szív volt, de az ész hiányzott

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újpest – Bp. Honvéd 1-1

Kozma István, Újpest: – Az első félidőben nagyon sokat tettünk azért, hogy előnnyel mehessünk a szünetre, sajnos csak egy góllal sikerült vezetnünk. Sajnos amit felépítettünk az első játékrészben, azt egy buta hiba miatt pillanatok alatt leromboltunk. Az egyenlítés után kicsit elveszítettük a ritmusunkat. Mentálisan erősek vagyunk, azt bizonyítottuk a Puskás Akadémia ellen is, ez csak egy kis koncentrációs hiba volt.

Marco Rossi, Honvéd: – Az első bajnoki meccsünkre még nagy ráhatással volt a Vojvodina elleni mérkőzésünk, a második találkozónkon már nem játszottunk annyira ólomlábakon, és nem voltunk annyira fáradtak. Itt pedig akár még nyerhettünk is, volna. Nem nagyon akarok belemenni a játékvezetői ténykedésbe, de mintha a két csapatot másként ítélték volna meg. Az edzőnek folyamatosan olvasnia kell a játékot, a négy-kettő-négyes felállásunkkal voltak problémái az Újpestnek, úgyhogy jó döntés volt a taktikai átalakítás.


Videoton – Pécs 5-1

José Gomes, Videoton: – A vendégek egy szöglet után gyönyörű góllal szerezték meg a vezetést, azonban mivel addig is mi irányítottuk a mérkőzést, és az történt a pályán, amit mi akartunk, nulla-egynél sem idegeskedtem. Úgy gondolom, ez akkor sem változott volna, ha a Pécs tizenegy emberrel fejezi be a mérkőzést. A kiállítást követően próbáltunk a széleken játszani, hogy széthúzzuk a védelmet. A PMFC értelemszerűen visszaállt védekezni. Amikor nyolc játékos védekezik, akkor nagyon nehéz átvinni mind a nyolc játékoson a labdát. A második félidőben újabb két gólt sikerült szereznünk, de emellett számos helyzetünk is volt.

Lőrincz Emil, Pécs: – Csak az első huszonöt percet tudom értékelni, hiszen kettős emberhátrányban irreális volt minden. A Videoton annál jobb csapat, hogy az ilyen szituációt ne használná ki. Tizenegy a tizenegy ellen egy élvezetes, jó meccset tudtunk volna játszani véleményem szerint.

(forrás: vidi.hu)

https://www.youtube.com/watch?v=-YGfJuL4VWo


Debrecen – Diósgyőr 4-0

Kondás Elemér, DVSC: – Mi minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy nyerni akarunk, szerencsére ez a mai napon gólokban is megmutatkozott. Végig uralni tudtuk a mérkőzést, és megérdemelten nyertünk. Nagy önbizalmat adhat a csapatnak ez a siker. Remélem, hogy Bódi Ádám sérülése nem komoly.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – A Debrecen ma minden szempontból jobb volt nálunk, úgyhogy gratulálok nekik. Sajnos én már másfél hónapja beszélek róla, hogy mit kellene tenni, de semmi nem történik. Van egy pár ember, akinek nagyobb a szégyenkezni valója, mint nekem. Sajnálom, hogy a szurkolók nem kapták meg azt a csapattól, amit vártak. Lesz mit megbeszélnünk az öltözőn belül…


Győr – Ferencváros 1-2

Pintér Attila, Győr: – Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak mondani, de én is utánajártam, hogy mik az új szabályok. Úgy gondolom, hogy egy-egynél megfosztottak minket egy szabályos góltól. Ki-ki meccset játszottunk, a Ferencváros talált egy szép gólt, nagyon eltalálta. Mentek becsületesen utána is a játékosaim, de nem tudtunk kiegyenlíteni. Gratulálok a Ferencvárosnak, de kíváncsi leszek, hogy mit mondanak arról a lesgólról.

Ricardo Moniz, Ferencváros: – Nagyon sajnáljuk ami a kapussal történt. Abszolút vétlen ütközés volt, jobbulást kívánunk neki, hogy minél előbb visszatérjen. Újdonság volt számomra, hogy a mérkőzés nagy részét a lelátón kellett néznem. Az első félidőben kevesebb lehetőségünk volt, mint amire számítottunk. Diallo bellásával mozgékonyabbak lettünk, Bödének is több lehetősége maradt. Jól látható volt, hogy a mérkőzés végét jobban bírtuk fizikálisan. Nagyszerű erőnléttel a technikát is lehet kompenzálni.

Máté Csaba, Ferencváros: – Értékes győzelmet arattunk, hiszen az elmúlt négy mérkőzésen kikaptunk itt Győrben, amiből kettő nagyon fájó volt számunkra, mert úgy éreztük, hogy a játék képe alapján több járt volna nekünk. Nagyon boldogok vagyunk, megdolgoztunk a sikerért, és gratulálok a fiúknak.


Lombard Pápa – Kaposvár 1-0

Tóth Bálint, Pápa: – Úgy gondolom, másodszor egy-nullra megnyerni egy mérkőzést óriási fegyvertény, ez a csapat erejét is mutatja. Sajnos az első félidőben a sérülések miatt megbomlott a védelem, ezt egyszerűen nem tudtuk megoldani. A gól után az ellenfél ránk jött, bár megvolt a lehetőségünk a kettő-nullhoz, hibáztunk, majd szenvedve be tudtuk gyűjteni a három pontot. Három mérkőzés alatt hét pont áll a nevünk mellett, ha valaki arra kér, hogy magyarázzam meg ezt a hét egységet, elutasítom a választ.

Prukner László, Kaposvár: – Gratulálok a Pápának, a mérkőzés elején látszott a lábakban, hogy két vesztes mérkőzésen vagyunk túl. A félidő közepére sikerült magunkhoz térnünk, onnantól küzdöttünk a tisztességes helytállásért, helyzeteink voltak. Vissza kell néznem a meccset, hogy ültek-e a játékvezetői döntések, van egy olyan mondás, miszerint az erősebbnek több jár az igazságból, én ezt most magunkra fordítanám le, úgy éreztem, ma a gyengébbnek járt kevesebb belőle.


Paks – Puskás Akadémia 4-1

Horváth Ferenc, Paks: – Nagyon nincs mit magyarázni ezen. Jól futballoztunk. A szél egy kicsit megzavart minket, főleg az első félidőben nehezebben tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna, a második játékrészben már jobban, ötletesebben és gyorsabban futballoztunk. Ehhez természetesen kellett az is, hogy az ellenfél tíz emberrel játsszon, de azt gondolom, hogy a fiúk összességében jól futballoztak. Mentek a győzelemért végig, aminek meg is lett az eredménye. Aki a gólokat rúgja, az mindig szerencsés helyzetben van. A csatárnál az első gól a legfontosabb, Simon Attila ezt nagyon korán megrúgta. Onnantól kezdve úgy néz ki, hogy amibe belerúg, az gól lesz. Örülök, hogy ilyen jó formában van, remélem, át tudja menteni a továbbiakban is. A földön járunk, nem vagyunk elájulva ettől a három győzelemtől. Tisztában vagyunk, hogy az élen lévő csapatokkal még nem játszottunk. Tudjuk, hogy hol a helyünk.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Úgy gondolom, hogy egy-egyes állásig kiegyenlített mezőnyjáték folyt, mindkét csapat körülbelül ugyanannyit birtokolta a labdát. Egy nagy gondom van, hogy Tischler mellé nem zárkózunk fel, nem elég hatékonyan támogatjuk őt, egyedül hagyjuk nagyon. Ezen változtatnunk kell. Molnár Tibor nagyon jól játszott, úgy tette a dolgát, ahogy elvárható, pedig egy fiatal akadémistáról van szó. Az egy-egy utáni játék képe alapján megérdemelten nyert a Paks.


Kecskemét – Mezőkövesd 2-6

Bekő Balázs, Kecskemét: – Tulajdonképpen helyretettük saját magunkat. Eddig az volt jellemző ránk, hogy szívvel és ésszel futballoztunk. A szív talán megvolt ma is, de az ész egyáltalán nem. Ennyire ész nélkül futballozni már régen láttam csapatot. Ebbe beletartoznak az olyan hibák is, amelyek miatt emberhátrányba kerültünk. Sokkal több lehetett volna a meccsben az első kiállítás előtt. Jól kezdtünk, miénk volt az első ziccer, de nem sikerült berúgnunk. Utána pedig olyan pontrúgásból kaptunk gólt, ami vicckategória.

Véber György, Mezőkövesd: – Az előző két mérkőzésen nem nagyon voltak helyzeteink. A mai találkozó érdekesen alakult, a kiállítások és az emberelőnyünk biztosan sok témát fog adni. Egyenlő létszámban is vezettünk, és kiharcoltunk egy büntetőt, tehát addig is jól néztünk ki. Kaptunk egy sanszot az emberelőnnyel, amit viszonylag jól használtunk ki. Viszonylag, mert így is sokat hibát követtünk el. Az első fordulóban a Debrecen hét góljától zengett a sajtó. Én most mértékletesebb vagyok, mert több volt ebben. Megvan azonban az első győzelmünk, és ez hihetetlenül nagy fontossággal bír a klubunk életében. A hibákat majd elemezzük, de jelen pillanatban elégedett és boldog vagyok.


MTK – Haladás 0-1

Garami József, MTK: – Úgy gondolom, hetven percig hasonló erényeket mutattunk, mint a Haladás, nekünk is voltak helyzeteink. A gól előtt sajnos hibáztunk, lekontráztak bennünket. A második félidő első felében nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, de nem jött össze. A végén már önveszélyes próbálkozásaink voltak, mert nagyon kitámadtunk. Sajnálom, hogy nem sikerült megszakítani a negatív sorozatot, de gratulálok a Szombathelynek.

Artner Tamás, Haladás: – Gratulálok a csapatomnak, és gratulálok Józsi bácsinak születésnapja alkalmából. Nagy öröm számunkra ez a győzelem, hiszen nagyon nehéz a sorsolásunk. Az eddigi három meccsünkön szereztünk négy pontot, azt hiszem, hogy erre büszkék lehetünk. Tíz perc volt igazán nehéz a mérkőzésen, a második félidő közepén nagyon nyomott az MTK, kapufát is lőttek. A két cserénk azonban gyorsan változtatott a játék képén és a ritmusán. Később eldönthettük volna a mérkőzést. A játék és a helyzetek alapján úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk egy góllal.

Olvasói sztorik