NB I

Iskolaigazgató lett az NB I-es bíró

Berger József részben feladja játékvezetői munkáját, és megfelelő kapcsolatra törekszik a helyi egyházakkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Július elsejével Berger Józsefet nevezte ki Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatójává. Az intézmény új vezetője gyermekközponti iskolát szeretne kialakítani, és nagyobb hangsúlyt helyez majd a diákok és pedagógusok motiválására – írja a kecelinfo.hu.

Berger József egy nagyon nehéz időszakban veszi át a keceli általános iskola vezetését. A kerettantervek, illetve a tervezett pedagógus életpályamodell ugyanis egy sor változást hoz majd az oktatási rendszerben. Mindezek mellett az új igazgató szükségesnek tartja, a hatékonyabb oktatás érdekében a diákok és pedagógusok motiválását.

Az elődje által megteremtett stabil alapokon, minden tekintetben gyermekközpontú intézményt szeretne létrehozni.

– Célom az, hogy a keceli iskoláról szóló hírek, a diákok tanulmányi eredményeiről és sport sikereiről szóljanak – nyilatkozta Berger József, aki ezután ritkábban vezet majd meccseket az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, tehát részben feladja játékvezetői munkáját.

Az egy hónap múlva induló új tanévben a néptáncoktatás beindítása, valamint a tagozatos osztályok mellett megmarad a felzárkóztató képzés is a keceli katolikus általános iskolában. Berger József azt is elmondta, hogy szeretné megtartani a helyi egyházakkal való jó kapcsolatot.

Berger József a magánéletében is meghozott egy fontos döntést. A kecsegtető fizetéssel járó profi játékvezető státusz helyett az iskolát választotta, vagyis lényegesen kevesebb NB I-es meccset fog majd vezetni az őszi szezontól kezdve.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik