NB I

Mennyit keres egy játékvezető?

A megye háromban hétezer forintot kapnak, de van olyan játékvezető, aki egymillió felett kaszál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közelítőleg háromezer labdarúgó-játékvezető ténykedik hazánkban. A külföldi példákhoz hasonlóan a Magyar Labdarúgó Szövetség is profi keretet alakított ki a magasabb színvonal érdekében. A tizenkét kiválasztott az új szezonban már hivatásos bíróként fújja a sípot, az MLSZ három évre szóló megbízási szerződést kötött velük – írja a pecsiujsag.hu cikke.

Bár az ő díjazásukat az MLSZ titkosan kezeli, néhány héttel ezelőtt a játékvezetői bizottság elnöke azt nyilatkozta, bérezésük alapdíjból és meccspénzből áll, ami teljesítményfüggő lehet. Egyes kalkulációk alapján a kiemelkedő teljesítményű játékvezetők elérhetik a havi bruttó egymilliós fizetést is, amelyhez költségtérítés, valamint a nemzetközi működésért járó anyagi juttatás tartozik még.

A hivatásos játékvezetők az NB I-es keret tagjai közül kerültek ki. Az első osztályban egy mérkőzés levezetéséért 90 ezer forint jár, az asszisztens pedig 60 ezer forintot kap. Igen ám, de ahhoz, hogy valaki idáig elérjen, először alacsonyabb szinten kell helytállnia, majd szintről szintre egyre magasabb osztályban. A legalacsonyabb osztálybeli, megyei mérkőzés játékvezetői díja bruttó 7000, az asszisztensé pedig 5000 forint.

A játékvezetők bérezése külföldön

A Bundesligában a hivatásos játékvezetői keret tagjainak alapbére 40 ezer euró (kb.12 millió forint) egy teljes szezonra, az angol Premier League-ben hasonló a helyzet, ott 38.500 euró (kb. 11 millió 550 ezer forint).

Olvasói sztorik