Hírek

Befejeződött a játékvezetők téli felkészülése

Kezdődik a tavaszi szezon, ehhez igazították felkészülésüket az élvonalban és a másodosztályban működő játékvezetők és ellenőrök is.

Az élvonalban szereplő játékvezetők januárban Törökországban, míg a második vonal a hétvégén Telkiben vett rész felkészítő továbbképzésen. Ez utóbbi rendezvényen Berzi Sándor, az MLSZ JB elnöke értékelte az őszi szezon legfontosabb nemzetközi és hazai eseményeit, megköszönve a játékvezetők által végzett munkát.

A szakmai előadások alapját az őszi szezon mérkőzéseiből összeállított közel száz jelenet képezte, mely sok tanulsággal szolgált a jövőre nézve. Különösen nagy hangsúlyt kapott Puhl Sándor előadásában a játékosok testi épségének védelme, míg Vágner László a büntetőterület felügyeletére, a szimulálásokra hívta fel a figyelmet.

Az asszisztensek oktatása során a nemzetközi trendet követve Székely Ferenc a támadó játék hatékonyabb segítését, kritikus les-szituációkban a játék engedését helyezte előtérbe.

Megváltozik a játékvezetők szakmai értékelése is. Az ellenőri jelentés száz százalékban megegyezik majd az UEFA-mérkőzéseken használt szempontokkal és osztályzási skálával. Játékvezetőink számára a felkészítés utolsó állomása a kötelezően előírt fizikai teszt teljesítése lesz március 20-án – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik