NB I

Alaposan megbüntették az Újpestet

Az adóhatóság 400 millió forintra megvágta a klubot, amelynek anyagi helyzete így is stabil.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Aggódnak az újpesti drukkerek a csapatért. A játékoskeretet gyengének tartják, tüntettek a belga tulajdonos, Roderick Duchátelet ellen, és nem kérnek a szurkolói regisztrációból. Duchátelet szerint nem kell félteni őket, még igazolnak komoly focistákat – erről beszélt a Blikknek a szombati, Paks elleni meccs előtt.

– Ez a szezon a konszolidációról szól. Nem bajnoki címért, de nem is kiesés ellen küzdünk. Még sok munkánk van, amíg a csapat összeáll, de az átigazolási időszak végére készen leszünk – mondta Roderick Duchátelet, majd a tervezett lelátóbezárásra is reagált. – Meghallgattuk a szurkolók jogos panaszait, s úgy döntöttünk, mégis nyitva hagyunk minden lelátót. Egy 400 milliós adóhatósági bírság nem volt beleszámítva a szezonkezdésbe, de az anyagi helyzetünk így is stabil.

Azt nem árulta el, hogy mennyiből gazdálkodnak, a következő szezon várakozásaival kapcsolatban viszont úgy fogalmazott: valószínűleg nem fogják megnyerni a bajnokságot, de ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnének a következő években az európai porondon szerepelni. Duchátelet kijelentette: megvan a forrásuk, hogy négy-öt minőségi játékost hozzanak, és kérdésre válaszolva megerősítette, hogy Gyurcsó Ádám, Nikola Mitrovics és Radó András is célkeresztben volt, vagy még van is számukra. Magyarokat és külföldieket egyaránt is keresnek.

A Blikk cikke egy érdekességre is felhívja a figyelmet: ugyan június 30. óta hivatalosan Kozma István az Újpest vezetőedzője, a lilák korábbi játékosa fel sincs tüntetve a klub honlapján. A szakmai stáb felsorolása a belga Marc Leliévre nevével kezdődik, aki megbízott edzőként szerepel. Az oldalt szinte naponta frissítik, a nyáron igazolt két játékos szerepel a keretben – ez is csak azt erősíti, hogy Kozma csupán a pro licence miatt, névleg dirigálja a lilákat.

Olvasói sztorik