NB I

Hatékony letámadásban bízva

Nem a Honvéd a kupavisszavágó esélyese, de a győzelemért száll harcba csütörtökön a Vojvodina ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem saját csapatát, a Bp. Honvédot tartja esélyesnek a továbbjutásra Marco Rossi vezetőedző a Vojvodina elleni Európa Liga-selejtező párharcban, a csütörtöki visszavágón ugyanakkor győzni szeretne.

– Nagyon sok problémánk volt ezen a héten, sérülések hátráltatták a felkészülésünket. Az első mérkőzés eredménye miatt sajnos nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de mindent meg fogunk tenni, és a maximumot fogjuk nyújtani – nyilatkozott szerdai sajtótájékoztatóján az olasz szakember, akinek csapata múlt csütörtökön 2-0-s vereséget szenvedett Újvidéken.

A tréner újságírói kérdésre reagálva kitért a magyar csapatok eddigi gyengébb európai kupaszereplésére is.

– Azt gondoltam, hogy a Videoton és a Győr tovább fog jutni, mivel ennél a két klubnál minden feltétel maximálisan adott a jó európai kupaszerepléshez. Úgy vélem, a Videoton egy kicsit jobb koncentrációval továbbjuthatott volna, ugyanakkor a Győr nagyon erős ellenfelet kapott a sorsolásnál – magyarázta Marco Rossi, majd hozzátette, a Vojvodinának három-négy rendkívül tapasztalt, minőségi futballistája van, ez az ő csapatáról egyelőre nem mondható el, ugyanakkor ha jól tudják megvalósítani a letámadásos taktikát, jó eredményt érhetnek el.

Kemenes Szabolcs csapatkapitány szerint a legnagyobb probléma az első találkozón az volt, hogy nem tudták gólra váltani a heven percen át tartó emberelőnyüket. A kapus hozzátette, egy idegenben szerzett találat rendkívül sokat jelentett volna a továbbjutás szempontjából.

– Nem szabad az első meccsből kiindulnunk, holnap alapvetően arra kell majd törekednünk, hogy megnyerjük a találkozót, az pedig majd kiderül, hogy ez a továbbjutás szempontjából mit is jelent – szögezte le Kemenes.

George F. Hemingway klubtulajdonos röviden reagált a múlt heti, újvidéki találkozón történt atrocitásokra is, amelyek a magyar szurkolókat érték.

– Szeretném leszögezni, hogy nem magyarellenességről volt szó, hanem egyszerűen arról, hogy nem voltak megfelelően felkészülve az ottani hatóságok egy ilyen mérkőzés megrendezésére, gondolok itt arra, hogy a nagy melegben például nem volt mit inni, illetve nem voltak toalettek – magyarázta a klubtulajdonos, majd hozzátette: az MLSZ továbbítja a klub panaszát az európai szövetség illetékeseinek a rendezői hiányosságokkal kapcsolatban, valamint a mérkőzés helyszínére kirendelt liechtensteini UEFA-ellenőr is említést tett az esetről jelentésében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik