NB I

Nem rontanak rá a Videotonra

A montenegrói edző bízik benne, hogy a csütörtöki EL-visszavágó végéig nyílt lesz a továbbjutás kérdése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vártnál szorosabb eredménnyel zárult egy héttel a Videoton és a montenegrói Mladost Podgorica mérkőzése az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában, hiszen a házigazda székesfehérváriak „csak” 2-1-re győztek. A párharc visszavágóját csütörtök délután rendezik.

A szerdai sajtótájékoztatón a montenegróiak vezetőedzője, Nikola Rakojevics jelezte, az egygólos fehérvári vereség rájuk nézve hízelgő, bíznak a továbbjutásban, de nem ők számítanak esélyesnek – írja a helyszínen tartózkodó Horog László a feol.hu oldalon.

– A hátrány ledolgozható, természetesen igyekszünk majd támadni, de nem fogunk fejetlenül menni előre. Nem rontunk a vendégekre – szögezte le a szakvezető. – Bízom abban, hogy végig, tehát a találkozó utolsó pillanataiban nyílt lesz a továbbjutás kérdése. A Videoton támadójátéka nagyon jó, Nikolicsra, Álvarezre és Gyurcsóra különösen ügyelnünk kell. Azt kértem a fiúktól, hogy görcs nélkül élvezzék a találkozó minden pillanatát.

A fehérváriak portugál mestere, José Gomes kerülte a hangzatos kijelentéseket. Nem titkolta, bízik a továbbjutásban, de pontosan tudja, nem számíthatnak könnyű találkozóra.

– Tiszteljük az ellenfelünket, hiába voltunk jobbak Fehérváron, ezt ismét bizonyítanunk kell – magyarázta a Videoton edzője. – Meggyőződésem, hogy a montenegróiak ezúttal más taktikával és szerkezetben lépnek pályára. Egy hete kontrákra rendezkedtek be, ezúttal minden bizonnyal azt a játékot igyekeznek nyújtani, amit itthon általában, egy magas, erős, előretolt éket vetnek be, aki a kapunk előtt igyekszik zavart okozni. Elemeztük a múlt heti meccset, ellenfelünk szervezett együttes, amelynek ereje a csapategységben rejlik. Minden meg fogunk tenni, hogy megmutassuk, mi vagyunk a jobbak, más célunk nem lehet, mint a továbbjutás.

A Videoton csapatkapitánya, Tóth I Balázs számára nem ismeretlen a helyszín, 2007 márciusában a magyar válogatottban végigjátszotta a 2-1-re elvesztett barátságos találkozót, amely a függetlenné vált ország első, hivatalos mérkőzése volt.

– Mindenki motivált, tudjuk, hogy nem vár ránk könnyű kilencven perc. Ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint a fehérvári volt, a legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk, ráerőltessük akaratunkat a Mladostra. A körülmények jók, a pálya talaja ugyan a vártnál egy kicsit keményebb, de ezen nem múlik majd semmi – magyarázta Tóth Balázs.

Sérült nincs, a hangulat jó és bizakodó a fehérváriaknál. José Gomes annyit elárult, hogy a fehérvári derbihez képest változtat az összeállításon. Nevet nem mondott, de valószínűsíthető, hogy Marco Caneira visszatér a védelem tengelyébe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik