NB I

Keresik a Puskás-stadion tervezőjét

Meghívásos közbeszerzési eljárás az új Puskás Stadion tervezésére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Meghívásos közbeszerzési eljárás indul az új Puskás Ferenc Stadion tervezésére, a Nemzeti Olimpiai Központ részeként megvalósuló Millenáris Velodrom tervezésére pedig nyílt nemzetközi tervpályázatot ír ki a Nemzeti Sportközpontok (NSK).

Az NSK keddi közleménye szerint a két létesítménynél lezárult a rekonstrukció megkezdéséhez szükséges szerzői jogi vizsgálat, s mivel a Velodrom esetében nem állapítható meg a tervek jogtulajdonosának kiléte, nyílt nemzetközi építészeti tervpályázat indul a tervek elkészítésére. A kiírás pontos részleteiről a közeljövőben születik döntés.

Az új Puskás Stadionnál egyértelműen be lehet azonosítani a tervek jogtulajdonosát, így a törvényi előírásoknak megfelelően a meghívásos közbeszerzési eljárásra az eredeti terveket készítő Középület-tervező Vállalat jogutódja, a Közti Zrt. kapott meghívást.

Vígh László, a beruházásért felelős kormánybiztos április 23-án jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében különleges, a világon is egyedinek számító eljárással épülhet meg a nemzeti futballaréna, ugyanis stadion a stadionban koncepcióval a mostani Puskás Ferenc Stadionon belül készül majd el az új létesítmény. A 65 ezer néző befogadására alkalmas stadion építése várhatóan a jövő év végén kezdődhet, és a tervek szerint 2017 végén adják át. A beruházás 70-90 milliárd forintba kerül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik