NB I

19 évesen elege lett a fociból, abbahagyja

Felkerült a Haladás felnőtt keretéhez, de mégis abbahagyja a profi futballt az U21-es válogatott Szeles Tamás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A felkészülés elején került fel a Szombathelyi Haladás első csapatához Szeles Tamás, akiről Artner Tamás azt nyilatkozta, hogy hosszú távon átveheti Schimmer Szabolcs helyét a védelem jobb oldalán. Nos, a 19 éves futballistáról kiderült, hogy nem hogy hosszú-, de rövidtávon sem számolhat vele a vasiak trénere, mert úgy határozott, hogy otthagyja a csapatot. A decemberben az U21-es válogatottban gólt is szerző salgótarjáni származású játékos a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt döntése okairól.

– Péntekig kapott haladékot a Artner Tamáséktól, hogy eldöntse mit akar. Hogy döntött?

– Kitartottam amellett az álláspontom mellett, hogy nem maradok a Haladásnál – kezdte Szeles Tamás. – Péntekig kaptam haladékot, hogy eldöntsem, mit akarok, de bennem ez az elhatározás már korábban is megérett. Körülbelül fél éve érzem már, hogy változtatni akarok valamit a mostani életemen. Hét éve vagyok a csapatnál, mint az Illés Akadémia játékosa, most valami új inspirációra van szükségem. Úgy néz ki, hogy amatőr szinten folytatom csak a labdarúgást…

– Pedig a vezetőedző hosszú távon önben látta a potenciált a jobboldali védő pozíciójának betöltésére…

– Meg is köszöntem neki a lehetőséget, de nekem mégis most szükségem van a változtatásra… Kiskoromban is már háromszor abba akartam hagyni a focit, de mégis folytattam. Nap mint nap ezt csinálom már ötéves korom óta, kicsit talán beleuntam, elfogyott a motivációm és ezért hoztam meg ezt a döntést… Bizonytalan vagyok egy kicsit, el kell döntenem, hogy mit akarok kezdeni magammal.

– Hazatér most Salgótarjánba?

– Nem szeretnék hazatérni Salgótarjánba, maradok itt Szombathelyen, vagy legalábbis valahol a nyugati országrészben. Elképzelhető, hogy alacsonyabb osztályban folytatom, még az is lehet, hogy NB II-ben, de persze már az is visszalépés lesz az NB I-hez képest.

Olvasói sztorik