NB I

Újabb pofon a PMFC szurkolóknak!

Rangadó
Rangadó

2013. 06. 21. 11:39

Egy év alatt már sokadik csalódásuk a mecsekaljai szurkolóknak a PMFC-ben. Tavaly nyáron vette át a klub vezetését Feleki Attila és dr. Elbert Gábor. Sokak szerint jó döntést hozott a tulajdonos, de akik ismerik a klub működését és a sport világát tudták, hogy nem minden olyan, mint aminek azt beállítják a PMFC-nél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a baranyafoci.hu és társoldalainak híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Már a klubmenedzsment kinevezése is több kérdést vetett fel a szurkolókban, hiszen Feleki Attila éveken keresztül markáns véleményt fogalmazott meg Matyi Dezsőről és a PMFC-ről, míg Matyi hasonló kritikával élt a szomszéd „faluról”.

2012. tavaszán azt írták a helyi újságok, hogy ifj. Dárdai Pál szerepet vállal az utánpótlás vezetésében. Azóta egy szót sem hallunk erről..

A menedzsment bemutatkozó sajtótájékoztatóján dr. Elbert Gábor a következőket mondta:
„A cél az, hogy három éven belül nemzetközi porondra is kiléphessen a csapat, ennek megfelelően ebben az időtartamban gondolkodunk a munka tekintetében és többek között az edzőkérdésben is. Szeretnénk, ha sok helyi fiatal játszana a csapatban, ahogy azt is, hogy emellett sikerülne máshonnan is idecsábítanunk fiatal magyar labdarúgókat. Egy olyan környezet kialakításán fogunk dolgozni, ahol mosolyogva és jó hangulatban dolgozhatnak majd a futballisták és sportszakemberek. Elsősorban magyar labdarúgókra akarunk alapozni, abban az esetben választunk légióst, ha az adott poszton nincsen nála jobb magyar. Klubot akarunk építeni, nem csapatot! Rang legyen ehhez a klubhoz tartozni!”

Az „elberti” mondatokból lássuk mi valósult meg egy év alatt: 12. hely, edzőváltás, külföldi játékosok szép számmal kerültek leigazolásra, míg a helyi fiatalok csak a szezon végén kaptak lehetőséget. El kell mondani azonban azt, hogy jó pár fiatallal kötöttek profi szerződést, akik közül ki kell emelni Márkvárt Dávidot is.

Télen azonban jöttek a problémák, hiszen hónapok óta tartoztak a játékosoknak fizetésekkel, a csapat egyre csak süllyedt a tabellán lefelé. Információk szerint a mai napig is több hónapos elmaradt pénzekkel tartozik a csapat a játékosoknak – igaz, nem az MLSZ által ellenőrizhető munkabérrel, hanem az „egyéb” jövedelmekkel.

Voltak jó kezdeményezések a klubnál, azonban a marketingfogásoknak csak akkor van értelme, ha élvezhető mérkőzéseket játszik a csapat. Sajnos ez elmaradt. Hazai pályán botrányosan rossz szezont hozott le a PMFC. A hírekkel ellentétben nem nőtt a nézőszám, nem lett fejlesztve a stadion. A csapat körül dolgozók lassan többen vannak, mint a labdarúgók.

A mai bejelentések alapján távol került a csapat a meghatározó szereptől, vélhetően a következő szezonban is meg kell elégedni a 12-14. hely környékével, de mindenki bízik benne, hogy végre hazai pályán is jó játékkal lepi meg a szurkolóit a csapat.

A szurkolók joggal várják, hogy a klub nyíltan kommunikáljon, hiszen sokszor a helyi újságokból, országos weboldalakról a szurkolók előbb tudják meg a híreket, mint a klub saját weboldaláról.

Fontos lenne a szurkolók szempontjából az ár-értékarány a jegyáraknál is, mert a többség szerint nem megfelelő ennyi pénzért a szolgáltatás…

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Manchester United's Belgian striker Romelu Lukaku pressures Brighton's Cameroonian defender Gaetan Bong (L) during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on August 19, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.