NB I

Sok próbajátékost várnak

Munkába állt a Kaposvár Rákóczi csapata is; Hajdúch kapus iránt érdeklődik a Puskás FC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kaposvári fiúk bő három hetet pihenhettek, és most négyhetes felkészülési időszak elé néznek. Július végén kezdődik a következő évad. A szlovák kapus, Lubos Hajdúch sorsa még nem dőlt el, de valószínűleg távozik a Rákóczitól.

Gyorsan eltelt a szünidő, a kaposvári vezetők és játékosok csütörtök reggel már újra az öltözőben találkoztak egymással. Prukner László vezetőedző szerint három hét pihenő elegendő arra, hogy egy sportoló fizikálisan és fejben is kipihenje magát, és felfrissülve, motiváltan térjen vissza. A zöld-fehérekre nehéz négy hét vár: a stadion és az edzőpálya felújítása miatt szinte folyamatosan utaznak majd – írja a kapos.hu.

– A szakirodalomban úgy tartják, három hét szükséges ahhoz, hogy fizikálisan és idegileg is kipihenje magát valaki. Ezt a három hetet tartottuk, ezért úgy gondolom és remélem is, hogy mindenki felfrissülve, megújulva, ambíciózusan jön vissza – mondta Prukner László vezetőedző. – Az elmúlt évekkel ellentétben most a felkészülés elején játsszuk a felkészülési mérkőzések nagy részét. Nagy valószínűséggel játszunk öt-hat meccset olyan csapatok ellen, amelyek a nemzetközi porondon is szerepelnek. Megpróbálunk egy-két labdarúgóval frissíteni, olyanokkal, akik erősítést jelentenek. Én személy szerint szeretnék előrelépni az elmúlt bajnoksághoz képest. Remélem, így gondolja a város, az egyesület és a játékosok is. Akkor szebb lesz a jövő, bár az idén is voltak pozitívumok, amire lehet támaszkodni. Télen nem voltak próbajátékosok, talán csak egy-kettő. Most sokkal több próbajátékos lesz, szeretnénk őket megnézni, mert van egy kis lemaradásunk a korábbi időszakokhoz képest. Megpróbálunk néhány fiatal játékossal frissíteni, plusz egy-egy olyannal, aki erősítést jelentene. Szeretnék előrelépni az elmúlt bajnoksághoz képest, remélem, hogy ezzel mindenki így lesz, a város, az egyesület és a játékosok is. Akkor talán szebb lesz a jövő évünk, mint az idei volt. Bár ebben az évben is voltak pozitívumok, amikre lehet támaszkodni.

A remek évet záró kapus, Lubos Hajdúch iránt erősen érdeklődik a felcsúti Puskás Akadémia, de megállapodás még nem született a két klub között. A fiúkra ezen a héten orvosi vizsgálatok és fizikai felmérések várnak, a jövő héttől pedig már a labda is előkerül.

A Rákóczi középpályása, Kovács Olivér örül, hogy az előző szezonban a kezdők közé tudott kerülni, és kemény felkészülésre számít.

– Úgy érzem, hogy a pihenő jól sikerült. Otthon voltam, ki tudtam kapcsolódni, rá tudtam hangolódni a felkészülésre – mesélte Kovács Olivér. – Az alapozás most kevesebb lesz, mint télen, de ez nem jelent semmit, hiszen melegebb van, ilyenkor fárasztó tud lenni a napi két tréning is. Kemény felkészülésre számítok, de biztosan bírni fogja mindenki. Az előző szezonban csapatszinten volt olyan, amit nem tudtunk kihozni magunkból, egy kis szerencsével előbbre is végezhettünk volna. Egyénileg örülök, hogy be tudtam verekedni magam a kezdőbe, és hogy tudtam hozni egy jó átlagot. Erre fogok törekedni a továbbiakban is.

Olvasói sztorik