NB I

Már csak jobb dolgok jöhetnek

A balul sikerült belga kitérő után elhagyná az Újpest csapatát Egerszegi Tamás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, a belga St. Truiden csapatában töltött néhány hónapot az Újpest két fiatal labdarúgója, Egerszegi Tamás és Barczi Dávid. A két labdarúgó januárban utazott nagy reményekkel Belgiumba, ahol azonban nem jöttek be a számításaik, a másodosztályú klub első csapatában nem kaptak szerepet. Ezen tények ismeretében az újpesti tulajdonos, Roderick Duchatelet hazarendelte a két fiatalt, a kölcsönszerződés miatt azonban a tavasszal már az NB I-ben és a másodosztályban sem léphettek pályára. Egerszegi Tamás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a belga kalandról.

– Nincsenek jó emlékeim a belga kitérőről, nem is szívesen gondolok vissza erre az időszakra. Nem volt jó az egész, érdekes dolgokkal szembesültem, előzetesen nem gondoltam volna, hogy ilyen lesz – magyarázta a 21 éves középpályás. – Ezt is megéltem, de túl vagyok rajta, elmúlt, most már csak jó dolgok történhetnek velem, és jelenleg ezen dolgozom. Semmi választ nem kaptunk senkitől, hogy egyáltalán jók vagyunk-e. Igazából kint nem is tudták, hogy mi decemberben nem csináltunk semmit, hiszen itthon bajnoki szünet volt. Egyből egy teszteléssel kezdtünk, ami nem úgy sikerült, ahogy gondolták. Utána egy hónapig magunkban edzettünk Barczi Dáviddal, csináltuk az alapozást. Egy hónap múlva lefutottuk időn belül a tesztet, de az elsőnél se lett volna gond, ha tudják, hogy mi pihenésből érkezünk.

Egerszegi Tamás arról is tájékoztatott, hogy néhány tétmérkőzésen azért pályára tudtak lépni a másodosztályú belga együttes második csapatában.

– Igazából a St. Truiden B-csapatában játszottunk, ahol a fiatalok, és azok szerepelnek, akik nem férnek az első csapat közelébe – folytatta a középpályás. – Játszottunk pár meccsen, de az is nagyon rossz volt, hogy állandóan műfüvön voltunk, amihez hozzá voltak szokva, akik már ott voltak. Mi azonban nem ahhoz szoktunk, hogy az edzések és a meccsek is műfüvön vannak. Januártól március végéig voltunk kint. Mióta hazajöttünk, tétmérkőzést ugye nem tudtunk játszani, úgyhogy csak edzettünk az Újpest második együttesével, Víg Péter keze alatt.

Egerszegi Tamás 2002 óta tartozik az Újpest FC kötelékébe. Arról is faggattuk, vajon ott képzeli el a jövőjét is?

– A tulajdonossal már leültünk beszélgetni. Télig van szerződésem az Újpest csapatával, de ha nyáron találok csapatot, akkor nem gördítenek akadályt a távozásom elé – mesélte a Siófokon is megfordult játékos. – Ha szeretném, június 27-én elkezdhetem a felkészülést a lilákkal, de ha úgy gondolom, akkor félévig akár kölcsönbe is elmehetek valahova. Én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy elmennék más klubhoz. Vannak is megkereséseim, de konkrétumokról egyelőre nem tudok nyilatkozni. Olyan csapatba szeretnék menni, ami a legjobb lenne a fejlődésem szempontjából.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik