NB I

A megújulásban bízva

Otthagyja Pécset dr. Horváth Zsolt, aki füstbe ment szezont tudhat maga mögött, de új csapatában kivirágozna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem mondhatni, hogy élete legjobb szezonján van túl a pécsi dr. Horváth Zsolt. Ősszel még Supka Attila száműzte az első csapat keretéből, tavasszal a Márton Gábor, Lőrincz Emil edzőpáros visszahívta, de a kezdeti részsikerek után nem sok babér termett a 25 éves csatárnak, akinek a PMFC vezetősége nem hosszabbítja meg a szerződését. Az ügyvédi végzettséggel is rendelkező labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, eljött az idő, hogy kiszakadva a pécsi közegből, egy másik együttesben újuljon meg.

– Számoltam vele, hogy nem számítanak már rám a PMFC-nél – kezdte dr. Horváth Zsolt. – Tisztában voltam vele a tavaszi szezon második felétől, hogy nekem nem lesz maradásom, de azt hozzátenném, hogy én sem akartam maradni. Ha szerződést ajánlottak volna, nagy valószínűséggel elutasítom, hiszen úgy érzem, váltanom kell. A klubnál velem adódott körülmények miatt is ezt kell tennem, bár nem lesz könnyű itt hagynom Pécset, de egyáltalán nem ódzkodok a környezetváltástól, szerintem jó hatással lesz rám, tele vagyok várakozással.

– A csakfoci.hu azt írja, esetleg Pápán folytathatja. Valóban?
– A Pápa érdeklődéséről nem tudok, ők speciel engem nem kerestek, ellenben három-négy NB I-es klub is érdeklődik irántam, de egyelőre tart a tárgyalási folyamat.

– Képesnek tartja önmagát, hogy megújuljon, és feledtesse a mostani balul sikerült szezonját?
– Hogy ennyien érdeklődnek irántam, azt gondolom, mutatja, hogy ha a mostani nem is, de ez egy évvel korábbi szezonom jól sikerült, azt a teljesítményt szeretném minimumcélként magam elé állítani, de persze még azt is jó lenne túlszárnyalnom, bármelyik csapatba is kerüljek.

– Az ügyvédi pályán is beindította már a karrierjét?
– Nem titok, ez köztudott, hogy március óta dolgozom, mint ügyvédjelölt, de hangsúlyozom, hogy nekem a futball az első, az élvez prioritást.

Távozik egy légiós is

Zoran Zseljkovics és dr. Horváth Zsolt elküldése után távozik a PMFC együttesétől a cseh Jiri Krejci is. A 27 éves védő tavaly nyár óta húsz bajnoki meccsen két gólt szerzett.

– Komoly, elhivatott csapatot szeretnénk, és ebben nem ismerünk pardont, ezért egy-két játékost már a szezon közben elküldtünk – mondta Feleki Attila ügyvezető a pecsma.hu oldalon megjelent évértékelőjében. – Aki ugyanis nem áll be a sorba, arra nincs szüksége a csapatnak. Akassou például nem nyújtott rossz teljesítményt a pályán, de közel sem érdekelte annyira a PMFC sorsa, mint bennünket. Ellenben Krejci hozzáállásával abszolút meg voltunk elégedve, az edzői stáb viszont szakmai szempontok miatt nem tervez vele a továbbiakban, így pedig nem éri meg egy légióst itt tartani. Pénteken állapodtunk meg a szerződésbontásban. Okoronkwo pedig továbbra is csapatot keres magának, hiszen a jelenlegi stáb nem tart rá igényt.

Olvasói sztorik