NB I

Domonyai úr társadalmi megítélése

Az MTK klubigazgatója büntetőeljárást és polgári peres eljárást is indított egy internetes cikk miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Domonyai László, az MTK klubigazgatója feljelentette rágalmazásért Fehér Györgyöt, a mifocink.blog.hu szerzőjét, sőt polgári peres eljárást is indított, mert szerinte a polgári megítélésén sokat rontott egy bizonyos cikk… A 2011 szeptemberében napvilágot látott írás szerint az MTK-nál korábban nem edzhettek és játszhattak azok a játékosok, akik nem írták alá a szerződésüket.

Erről egyébként régebben és azóta is több helyen lehetett olvasni, Kákonyi Dániel példáján kívül Pátkai Máté esete is emlékezetes, ő maga is többször nyilatkozott róla.

„A meghallgatáson próbáltak minket kibékíteni, bár én soha nem haragudtam Domonyai úrra. Sőt, miután tisztában vagyok vele, milyen helyzetben van a magyar futball, ténykedésének egyes részletei előtt elismeréssel fejet hajtok. Sőt, a bíróságon elhangzott állításával szemben soha nem írtam azt, hogy ő tett volna zsebre bármilyen pénzt. Domonyai úr azonban hajthatatlan volt, elmondta, a büntető eljárás mellett polgári peres eljárást is indít, mert az írás után nagyban romlott az ő társadalmi megítélése. Nos, egyrészről nem hiszem, hogy az én írásaim ilyen hatással lennének a közvéleményre, másrészről fogalmam sincs, a cikk megírása előtt milyen volt Domonyai úr társadalmi megítélése, és ez hogy változott az írás megjelenése után. Azt viszont tudom, milyen a megítélése a saját játékosai szemében. De ezzel azt hiszem, ő maga is tisztában van. Talán nem véletlen, hogy eddig több volt MTK játékos is jelezte, szívesen tanúskodik, és elmondja, velük is hasonlóan bántak, mint a cikkben nevezett játékosokkal. Köztük olyan futballista is, aki a magyar válogatott tagja. Mondjuk ez nem nagyon tetszett Domonyai úr ügyvédjének, aki valahogy nem szeretné, ha volt MTK-s játékosok állnának sorba tanúskodni. Csak ő tudja, miért” – írja Fehér György.

Érdemes elolvasni a mifocink.blog.hu cikkét ide kattintva!

Olvasói sztorik