NB I

Csak az elsőt nyertük meg

A Kuvait elleni lesz a nyolcadik mérkőzés, amit Győrben játszik a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint ismert, június 6-án Győrben fogadja a magyar válogatott Kuvait legjobbjait. Ez a mérkőzés lesz a nyolcadik, amelyet a kisalföldi városban játszik nemzeti tizenegyünk. A Rangadó.hu összeállításban az eddigi győri válogatott mérkőzéseket tekintettük át. Érdekes a helyzet, hiszen csak az első összecsapását nyerte meg nemzeti együttesünk, így az Egervári-legénységnek több mint harmincéves átkot kellene megtörnie jövő csütörtökön.

Az első győri válogatott mérkőzés volt az egyetlen győzelmünk, ezt 1982-ben 5-0-ra nyertük az akkor még közel sem a világelithez tartozó Törökország ellen. Mészöly Kálmán csapatában Póczik József, az ETO játékosa szerezte az ötödik gólt, de rajta kívül még Garaba Imre, Burcsa Győző, Budavári László és Kiss Sándor is betalált.

Kilenc év telt el, amikor szintén Mészöly Kálmán kapitánysága alatt újabb barátságos mérkőzést rendeztek Győrben. 1991-ben az íreket fogadtuk, akik 2-1-re nyerni tudtak, igaz, Kovács Kálmán találatával még a magyar csapat vezetett.

Verebes József volt a kapitány, amikor 1994-ben a horvátokkal játszottunk. Nálunk Kovács Kálmán, náluk Mladen Mladenovics duplázott, így lett 2-2 a végeredmény.

Teltház előtt, Európa-bajnoki selejtezőn fogadtuk 1999-ben Szlovákiát, de Bicskei Bertalan csapata nem tudott megfelelni a várakozásoknak, és 1-0-ra alulmaradt északi szomszédaink ellen.

Csak egy év telt el, és újra Győr volt a helyszín, az ellenfél pedig Szaúd-Arábia. A mérkőzés inkább Horváth Ferenc duplájáról és csodaszép góljáról lehet emlékezetes, sem mint a 2-2-es végeredményről. A mieink a rendes játékidő leteltekor még két góllal vezettek, de az arab vendégek a 91. és a 92. percben is betaláltak.

És a közelmúlt két 1-1-re végződött mérkőzése: 2010-ben Erwin Koeman irányítása alatt Vanczák Vilmos góljára tudtak válaszolni az oroszok, tavaly februárban pedig a hosszú sérülés után visszatérő Szalai Ádám szerzett vezetést, de Valerij Bozsinov betalált a hajrában, így az Egervári-legénység döntetlenre végzett a bolgárokkal.

Az összmérlegünk tehát Győrben: egy győzelem, négy döntetlen, két vereség, de legalább a gólkülönbségünk pozitív (12-9).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik