NB I

Kölcsönadhatják a kisebbik Stiebert

Az angol Aston Villa tartalékcsapatában szereplő Stieber András másfél éves kihagyás után játszotta végig az idei szezont.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német Greuther Fürthben szereplő bátyja mellett kevesebbet hallani az angol Aston Villa tartalékcsapatában futballozó Stieber Andrásról. A sárvári születésű labdarúgó már fiatalon követte testvérét Angliába, ahol előbb az utánpótlás-csapatokban, majd a tartalék együttesben szerepelt. A Rangadó.hu megkereste a kisebbik Stieber-fiút, aki honlapunk érdeklődésére elmondta, hosszú sérülése után nagyon örül, hogy végre végig tudott játszani egy szezont az angol tartalékbajnokságban.

– Hosszú idő után végre végigjátszottam ezt a szezont. Ez volt most a legfontosabb számomra, hogy egy teljes bajnokságot végigfutballozzak, hiszen előtte hosszú ideig bajlódtam sérüléssel – mondta Stieber András. – Nem mondom, hogy életem legjobb szezonja volt, de most csak az számított, hogy a sok kihagyás után folyamatosan játékban legyek. Természetesen lehettem volna jobb is, de a hosszú sérülés után nem várhattam többet magamtól.

A 21 éves középpályás súlyos bokasérülése miatt volt kénytelen másfél évet kihagyni.

– Volt egy bokatörésem, ami elég komplikáltan alakult, mert utána jött még egy sérülés, ami igazából egy csontödéma volt – mesélte a fiatal játékos. – Emiatt nagyon elhúzódott a felépülésem, mert nem nagyon tudták kezelni. Tizennyolc hónapot, másfél évet kényszerültem a pályán kívülre, és most játszottam végig az első szezonomat azóta.

A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó arról is tájékoztatott, hogy a nyáron lejáró szerződését nemrég meghosszabbították, így egy évig még biztosan az Aston Villa kötelékéhez tartozik.

– Igazság szerint nyáron lejárt volna a szerződésem, de most írtam alá plusz egy évet – folytatta Stieber András. – Most már huszonegy éves vagyok, ezért úgy néz ki, hogy ebből kölcsönadás lesz, mert a felnőtt kerethez most nem tudok odakerülni. Meglátjuk, hogy országot is váltok-e, vagy maradok Angliában. Ezt igazából még nem tudom, ezen munkálkodnak a menedzsereim, hogy a nyáron ez eldőljön. Jelenleg itthon töltöm a pihenőmet, öt-hat hét szabadidőt kaptunk, július elsejétől kezdődik a felkészülés nálunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik