NB I

Derült égből villámcsapás

Dörgés, villámlás és felhőszakadás közepette ért véget a paksi meccs, amelyet 2-1-re megnyert a Debrecen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 28. forduló
MVM Paks – Debreceni VSC-TEVA 1-2 (1-0)
Paks, 1000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Vayer, 84.), Heffler N. (Pap R., 81.), Sifter – Könyves, Eppel, Lázok (Kovács G., 61.). Edző: Tomiszlav Szivics
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté II P., Mészáros N., Korhut – Bódi, Czvitkovics (Szécsi M. 87.), Spitzmüller, Ferenczi J. (Szűcs I., 79.) – Coulibaly, Pölöskey P. (Sidibe, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Bartha (33.), illetve Korhut (53.), Mészáros N. (86.)
Kiállítva: Korhut (76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapatnál akadtak hiányzók. A debrecenieknél Ramos, Simac, Novakovics, Szakály Péter, Nagy Zoltán és Selim Bouadla is kihagyta a meccset, a hazaiaktól pedig Németh Gábor, Tököli Attila, Bori Gábor, Zsók József, Kulcsár Dávid és Mészáros István játékát kényszerültek nélkülözni.

A negyedik percben Heffler Tibor lövését Pölöskey mentette a gólvonalról. Négy perccel később Eppel Márton került helyzetbe, de a kapufát találta el. A 24. percben Czvitkovics teljesen szabadon lőhetett, a labda a jobb kapufáról visszapattant, és végül Coulibalyról ment ki. Az ellentámadás végén Bartha László fejelt a léc fölé. A 33. percben Bartha cselezgetett a tizenhatosnál, majd összejátszott Eppellel, aki lekészítette neki, ő pedig jobbal a kapu jobb oldalába bombázott (1-0). A Videoton ellen egy héttel korábban remekül játszó DVSC számára most a labdatartás is nehezen ment…

A 37. percben Verpecz vetődve védte Eppel lövését, a másik oldalon pedig Csernyánszki tornázta ki Czvitkovics próbálkozását. A 42. percben Könyves kísérlete alig ment mellé. A hajrában Ferenczi János lövését a hazaiak kapusa kiütötte, így a szünetben a Paks egy góllal vezetett.

Az ötvenedik percben Lázok János távoli szabadrúgását védte vetődve Verpecz. Három perccel később a hazaiak nem tudtak felszabadítani a DVSC szabadrúgás után, a labda a tizenhatoson belül Korhut Mihály elé került, aki egyenlített. A labda a lábak között került a hálóba, sőt még Csernyánszki testét is érintette (1-1). A 65. percben előbb Sidibe, majd Ferenczi lövését védte a hazaiak kapusa. Egy perccel később Coulibaly került helyzetbe, de Kovács Gábor beledobta magát a lövésbe. Bő húsz perccel a lefújás előtt elkezdett szakadni az eső.

A 76. percben Korhut Mihály megkapta második sárga lapját, a paksiak tehát emberelőnybe kerültek. A villámlással és dörgéssel kísért felhőszakadásban is folytatódott a játék. És a 86. percben derül égből villámcsapásként érkezett a Loki győztes gólja: Czvitkovics szabadrúgását Csernyánszki kiütötte, a kipattanót a bevetődő Mészáros Norbert a hálóba lőtte (1-2).

A csapatok végül megúszták a vihart, mert bár bőrig áztak, de a meccset nem kellett félbeszakítani. A Paks sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, a DVSC viszont a Videoton elleni rangadót követően ismét 0-1-ről fordított és nyert 2-1-re.

– Az első félidő a Paksé volt, több helyzetük volt a hazaiaknak, és egy jól eltalált lövéssel megérdemeltem szerezték meg a vezetést – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Arany László, a Debrecen és a Ferencváros egykori kiváló játékosa. – A szünetben Kondás Elemér nagyon jót húzott Sidibe beállításával, hiszen ő adta a gólpasszt Korhut Mihálynak, aki nagyon szépen tette be a labdát a kapus alatt. Nagyon jókor egyenlítettek a vendégek, megjött az önbizalmuk, és a folytatásban már az ő akaratuk érvényesült. Nyílt volt a mérkőzés, de ekkor már a Debrecen irányított, és a végén egy szintén jól eltalált lövéssel megszerezte a győzelmet. Nagyon jól levédekezték az emberhátrányos szituációt, és ami kifejezetten tetszett, hogy az első félidőben huszonegy, a másodikban pedig húsz magyar játékos volt a pályán. Ez sajnos nagyon ritka idehaza, pedig a többi klubnak is ezt kellene követnie.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik