NB I

Ingyen volt a Fradi-tanulmány?!

A minisztérium cáfolja, hogy fizetett volna egy Fradi-stadionnal kapcsolatos tanulmányért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Cáfolja a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), hogy fizetett volna egy a Ferencváros új stadionjának beruházásával kapcsolatos tanulmányért.

A tárca csütörtökön közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: a KIM tárgyalásos közbeszerzési eljárás eredményeként megbízási szerződést kötött a nemzetközi referenciával rendelkező International Management Group Kft.-vel (IMG), hogy a Ferencvárosi Torna Club új labdarúgó stadionjával kapcsolatos sporttechnológiai szakértői tanácsadó feladatokat lásson el.

A tárcának azonban a szerződés megkötésén kívül más kötelezettsége nem volt, számlát nem fogadott be, teljesítést nem igazolt, kifizetést sem teljesített. Mint írták, a Ferencvárosi Torna Club új labdarúgó stadionjának felépítése az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításáért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs feladata. A tevékenységét segítő titkárság működtetését 2012 szeptemberétől a KIM-től a Miniszterelnökség vette át – emlékeztetett a tárca.

Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa szerdán, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja feljelentést tesz egy a Ferencváros új stadionjának beruházásával kapcsolatban készült tanulmány miatt. Azt mondta: a KIM 24 millió forintot fizetett ki egy 49 oldalas tanulmányért, amely az internetről letölthető információkat tartalmaz.

Az IMG budapesti képviselete erre reagálva szerdán azt tudatta: szakmailag alapos munkát végeztek a tervek kialakításában, és szerintük munkájuk eredménye a stadion működése során, hosszú évek alatt több milliárd forint árbevételt fog eredményezni.