NB I

Tudta, hogy jó helyre megy

A hétvégén két gólt szerző Lencse László a Tripolisznál semmit sem észlel a Görögországot érintő gazdasági válságból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Háromból három, vagyis három mérkőzésből hármat nyert meg a görög bajnokságban az Aszterasz Tripolisz, mióta Lencse Lászlót is a soraiban tudja, és ezen a három meccsen összesen háromszor volt eredményes a Videotontól kölcsönvett támadó. A Fülöp Mártont is foglalkoztató klub legutóbb a PASZ Jannina vendégeként diadalmaskodott 2-1-re Lencse góljaival, így az Olimpiakosz Pireusz mögött továbbra is második helyen áll az élvonalban. A Rangadó.hu megkereste a legutóbb az izraeli Íróni Kirjat Smónánál légióskodó magyar csatárt, aki érdeklődésünkre elmondta, nem hozott rossz döntést, amikor a hellénekhez szerződött.

– Jó döntést hozott, hogy Görögországba igazolt?
– Persze! Már akkor is tudtam, hogy jó helyre jövök, amikor még nem is voltam itt – kezdte Lencse László. – A görög bajnokság meglehetősen erős, illetve a válogatottjuk sem véletlenül lett Európa-bajnok kétezer-négyben. Úgyhogy, ha megállom a helyemet, akkor azt mondom, egyértelműen megérte, hogy itt lehetek, de mivel még nagyon az elején járok a görögországi légióskodásomnak, nem vonnék le messzemenő következtetéseket.

– Érez valamit labdarúgóként az országot sújtó gazdasági válságból?
– Szerencsére a csapatnál semmi jelét nem lehet érezni a gazdasági válságnak, mivel két gazdag tulajdonos áll a klubunk élén. A fizetések időben érkeznek, magas meccsprémiumok vannak, szóval nálunk nem lehet ok a panaszra, minden rendben van. Valamilyen szinten persze érezni lehet a görög futballban egy minimális visszaesést, hiszen régen olyan játékosok voltak a bajnokságban, mint például Rivaldo, de azért most sem írnám le a hellén labdarúgást.

– Mennyire domináns a támadófutball? Egy csatárnak nehéz érvényesülnie?
– Annyival nehezebb érvényesülni, hogy jóval keményebb a védekezés, a csapatok elsősorban erre helyezik a hangsúlyt, ezért nagyon harcos együttesek vannak a bajnokságban. Izraelben is előfordult, hogy ha nem használtam ki két ziccert, akkor adódott egy harmadik. Itt nincs ilyen, könyörtelenül ki kell használni a gólhelyzeteket. A hétvégi meccsen is három lehetőségem adódott, abból háromszor be is találtam, igaz, az egyiket nem adta meg a játékvezető.

– Ha ilyen ütemben szerzi a gólokat, arra Egervári Sándor is felfigyelhet…
– Minden futballista válogatott akar lenni, az a pályafutásának a csúcspontja, amikor magára ölti a válogatott szerelést, úgyhogy nem árulok el nagy titkot vele, ha azt mondom, nekem is nagy vágyam a nemzeti együttesben szerepelni. A médiából hallottam csak ilyen-olyan híreket, de irányomba ezzel kapcsolatban nem történt megkeresés, úgyhogy erről a kérdésről inkább a szövetségi kapitányt kell megkérdezni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik