NB I

Papíron is továbbment a Videoton

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden tárgyalta a Vác elleni, elmaradt Magyar Kupa-meccsek ügyét.

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Videoton jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, miután a szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén a Dunakanyar-Vác elleni negyeddöntő mindkét elmaradt mérkőzését – egyaránt 3-0-s eredménnyel – a székesfehérvári együttes javára igazolta.

A február 23-ra és február 27-re kiírt találkozók azért maradtak el, mert a másodosztályú váci együttes futballistái nem álltak ki. Állításuk szerint azért, mert Héger József tulajdonostól az ősz folyamán sem fizetést, sem felszerelést nem kaptak.

Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József, valamint az angol befektető, John P. Marshall között. Utóbbi korábban megvásárolta a klub által létrehozott JMV Kft-t., ugyanakkor az egyesületet működtető és a licencjogokkal rendelkező céget nem tudta megszerezni.

A Videoton az elődöntőben a bajnoki listavezető Győrrel csap majd össze, a párharcok első mérkőzéseire április 16-17-én, visszavágóira pedig május 7-8-án kerül sor.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága március 5-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Iszlai Bence (Haladás) 1, Jose Maria Anton Samper (Újpest) 1 és Takács Zoltán (Siófok) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Lombard Pápa – Ferencváros mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és a vendégszurkolók rendzavarásai miatt a Lombardot 30 ezer forint, az FTC-t, mint visszaesőt, 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A bajnokságra érvényes versenykiírás megsértéséért a Paks, a Pécs és az Eger írásbeli figyelmeztetésben részesült.

A Lombard Pápát labdarúgóval szembeni pénzügyi kötelezettség késedelmes teljesítéséért 85 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

NB II

Szabó Norbert (Orosháza) 1, Oláh Gergő (Tatabánya) 1, Pokorni Péter (Szolnok) 2 és Koncz Zsolt (Cegléd) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Az Orosházát nemzetközi mérkőzés rendezésével kapcsolatos előírás megsértéséért 30 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Borsi Csaba technikai vezető (Sopron) írásbeli megrovásban részesült, Terenyei Zsolt technikai vezető (Szolnok) a kispadtól és az öltözőtől 3 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Teremlabdarúgás

Vas Ferenc (Veszprém) 1, Baranyai Pál (Gödöllő), mint visszaeső 3, Bagó Gábor (Haladás) 3, Fülep Norbert (Rubeola) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Görtgics Kálmán gyúró (Veszprém) a kispadtól és az öltözőtől 3, Soós Ferenc elnök (Aramis) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő férfi futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik