NB I

Juhász Roland? Hamarosan…

Összegyűjtjük az OTP Bank Liga 18. fordulójának edzői nyilatkozatait és videó-összefoglalóit.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Budapest Honvéd – Videoton 0-4

Marco Rossi, Honvéd: – A mérkőzés ott dőlt el, hogy kihagytuk az első helyzetünket. Ott eltört valami a csapatnál. Nem tudtunk a legjobb védelmünkkel felállni, de ez persze nem mentség a vereségre. Sok egyéni hiba jellemezte a csapatot, ráadásul a Videoton óriási gólokat lőtt, míg mi nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Kijött a minőségbeli különbség a játékosok között.

José Gomes, Videoton: – Leginkább a játékosok hozzáállása, a támadások kivitelezése tetszett. Remekül valósította meg a csapat az eltervezett taktikát. A játékosok jól megértették azt a szellemiséget, amit játszatni szeretnénk. Jól felkészített csapatot vettem át Paolo Sousától, ehhez próbálunk meg hozzáfűzni egy offenzívabb felfogást. Sok mérkőzés vár ránk a tavasz során, vezetőedzőként az lesz a feladatom, hogy a rám bízott keretet irányítsam, annak függvényében, hogy mi a legjobb a csapatnak. Ennek fényében biztos vagyok benne, hogy Juhász Roland is hamarosan ott lehet a pályán. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményéhez!


Lombard Pápa – Ferencváros 0-3

Zsivóczky Gyula, Pápa: – Az első félidőben gyorsan komoly helyzeteket alakítottunk ki, ezeket be kellett volna lőni. Visszatérő probléma a csapatnál, hogy sok helyzetet rontunk el. Ezek meg szokták bosszulni magukat, és ez így volt most is, gólokkal büntetett a Ferencváros. A második félidőben semmilyen mezőnymunka folyt a pályán. Jennert és Bödét nem tudtuk tartani. Viszonylag későn, az átigazolási időszak végén érkeztek az új játékosaink, kell még egy kis idő nekik, hogy beilleszkedjenek. Jelenleg itt tartunk, rendezni kell a sorainkat, sok munka vár még ránk.

Ricardo Moniz, Ferencváros: – Nagyon fontos, hogy kétgólos előnyben is arra törekedjünk, hogy megszerezzük a harmadik, negyedik találatunkat. Nem szabad felhozni az ellenfelünket. Örülök, hogy az új igazolásaink jól szálltak be. Aborah elfáradt, ezért cseréltem le, de nagyon örülök neki, hogy góllal mutatkozott be a csapatban.


Kaposvári Rákóczi – Győri ETO 1-2

Prukner László, Kaposvár: – Gratulálok a győrieknek. Amatőr hibák miatt kaptunk ki, ezeket kihasználta az ellenfél. Ahogy szokták mondani, ezt osztotta a gép, az ETO ellen mindig jó meccseket játszunk, de mindig vesztesen hagyjuk el a pályát. Aki bajnok akar lenni, annak taktikusan kell játszania, és minden helyzetét be kell lőnie. A győriek ma három helyzetükből kettőt értékesítettek. Kellő higgadtságra intettem a csapatot, de a középpályán volt egy labdavesztésünk, ami után ide-oda pattogott a labda, illetve nem tudom, hogy a második kapott gólunk előtt volt-e les, de vannak sejtéseim… Felkészültünk mentálisan, fizikálisan, és talán játékban is fejlődtünk, remélem, ezt kívülről is így látják, de nem osztanak érte pontot.

Pintér Attila, Győr: – Kaposváron nem sok vendégnek termett babér, mert itthon nagyon jó csapatról van szó. Tudtuk, milyen rendszerben fognak játszani, de megpróbáltuk a saját játékunkat nyújtani. Tolódási problémáink voltak, de előre megbeszéltük azt is, milyen rendszerre fogunk váltani. Több lehetőségünket is gólra tudtuk volna váltani. Elkerülhető gólt kaptunk, de még akkor is bíztam benne, hogy ha adódik előttünk még egy lehetőség, akkor ki tudjuk használni. Kalapot emelek a játékosaim előtt, hiszen az utolsó percben is a győzelem megszerzéséért hajtottak.


Szombathelyi Haladás – FGSZ Siófok 2-1

Artner Tamás, Haladás: – Mindenek előtt gratulálok Karcsi barátomnak, remekül megszervezte együttesét. Rendkívül nehéz körülmények között játszottunk. A meccs elején három ziccert is kihagytunk, ez pedig megbosszulta magát, és a félidő hajrájában gólt kaptunk. Szünet után Némethtel és Gyurjánnal is gyorsítani igyekeztem a játékunkat. Az összkép alapján döntetlen-szagú meccset sikerült megnyernünk, mert nagyon sokat tettünk azért. A pálya egyébként alkalmatlan volt a futballra: a miénk egy kombinatív, játszó csapat, ez a talaj pedig ennek nem engedett érvényesülést. Örülök a három pont megszerzésének.

Horváth Károly, Siófok: – Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez, azonban nem érzem azt megérdemeltnek, inkább ikszes meccs volt a mai. A Vasas-mérkőzéshez hasonlóan nagy hibákat követtünk el, minek után kétszer is tizenegyest ajándékoztunk a Haladásnak. Hozzáteszem: mindkettő teljesen jogos volt. Úgy szenvedtünk vereséget, hogy nálunk volt az előny, ez többször is előfordult az ősszel is. Tovább kell azonban mennünk és az egyéni hibákat kijavítanunk.


Újpest FC – MVM Paks 0-6

Jos Daerden, Újpest: – Nem csak a gyors piros lap és a tizenegyes az oka a nagyarányú vereségnek. A második félidőben többet kellett volna ésszel játszani, mint szívvel. Támadni akartunk, gólt akartunk szerezni, de végül ez lett belőle.

Tomiszlav Szivics, Paks: – Az eredmény önmagáért beszél, dicséret illeti a csapatomat. Már a kiállítás előtt is vezetést szerezhettünk volna, nagyon jól futballoztunk. Megfelelően feltérképeztük az ellenfelet, és minden jól működött. Gratulálok a srácoknak!


Kecskemét – Debrecen 0-0

Kondás Elemér, Debrecen: – Jobban kellett volna sáfárkodnunk a helyzeteinkkel, pontosabban kellett volna befejeznünk őket. Koncentráltabban kellett volna futballoznunk, de úgy gondolom, hogy minden pontot meg kell becsülnünk. Több fiatalt is pályára küldtem, a DVSC profiljához mindig is hozzátartozott, hogy a fiatal játékosok megkapják a lehetőséget. Nem lesz ez másképp tavasszal sem, aki jól teljesít, az játszani fog.

Horváth Ferenc, Kecskemét: – Úgy gondolom, hogy a második félidő alapján akár meg is nyerhettük volna a találkozót, de persze a Debrecennek is adódtak helyzetei. Azt mondom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Szerintem mindkét csapat lépett előre játékban is, meglátjuk, hogy mi lesz legközelebb. Nincs egyszerű dolgunk, hiszen a nyolc érkező játékosunk nem egy időben jött, tehát mindig kellett egy kicsit változtatni a játékon. Reméljük, nem fog pontokba kerülni, hogy összeszokjon a társaság. Úgy gondolom, hogy amit a második játékrész elején nyújtottunk, az előrevetít valamit abból, amit eddig csináltunk.


Egri FC – Diósgyőri VTK 0-1

Tóth Dénes, Eger: – A második félidőben azt a játékot játszottuk, amit egy hátrányban lévő csapatnak kell. Benne volt az egyenlítés a játékunkban, három-négy alkalommal is közel kerültünk a gólszerzéshez. Kár érte, hogy egy ilyen alibi gólt kaptunk pontrúgásból. Gratulálok a csapatomnak a mutatott játékhoz, Szentes Lázár kollégámnak és csapatának pedig további sok sikert kívánok!

Szentes Lázár, Diósgyőr: – Nem volt egy szépségdíjas találkozó, de a lényeg az, hogy megszereztük első idegenbeli győzelmünket. Fontos három ponttal gazdagodtunk. Kádár Tamás nagyon jól mozgott a védelmünkben, és annak is örülök, hogy Rudolf Gergely egyre több időt tud a pályán tölteni. Bízom a hasonlóan jó folytatásban.


Pécsi MFC-Matias – MTK 2-1

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első húsz percben azt játszottuk, amit elterveztünk. Letámadtuk az MTK-t, és két pontrúgásból előnybe is kerültünk. Húsz perc után viszont kissé érthetetlen módon visszahúzódtunk, nem játszottunk úgy, mint a gólok előtt. Az MTK találata után leginkább a küzdelem, az akarat dominált, így tudtuk megnyerni a találkozót. Egy jó csapatot győzött le a még alakulóban lévő együttesünk.

Garami József, MTK: – Nagyon jó iramú, nagy küzdelmet hozó mérkőzést játszottunk a Péccsel. Annak ellenére, hogy veszítettünk, a csapat teljesítményével és küzdeni akarásával nagy vonalakban elégedett voltam. Voltak hibáink, ezeket ki kell javítanunk a későbbiekben.

Olvasói sztorik