NB I

Afrikába utazik az ETO

Változik a Győri ETO FC felkészülési programja, a listavezető 11 napot tölt Egyiptomban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila együttese január 18-án, pénteken indul Afrikába, és kairói átszállással utazik Hurghadába, ahonnan január 29-én tér vissza – írja a klub honlapja. A ligaválogatott is ide utazott volna decemberben, ám akkor a szövetség lemondta a túrát. Azóta normalizálódott a biztonsági helyzet, az ETO szakvezetése pedig az időjárási körülmények miatt célszerűnek látta egy eredetileg nem tervezett edzőtábor beiktatását.

Az első csapat keretéből Lazar Sztanisics nem utazik, ő Radó Krisztina gyógytornász rehabilitációs edzéseit látogatja majd ezekben a napokban is. Azok, akik várhatóan rövid időn belül visszatérhetnek a pályára – Dudás Ádám, Takács Ákos és Farkas II Balázs –, mindannyian az utazó keret tagjai. A csapattal tart Egyiptomba a szlovák válogatott próbajátékos Marián Had is, Marko Dinjar viszont itthon marad. A horvát játékosnak nyáron lejár a szerződése, s miután Pintér Attila vezetőedző csak olyan játékossal szeretne dolgozni a felkészülés során, akire hosszú távon is építhet a klub, ezért a vele nem számol az első csapat keretében.

Portugál csatár érkezik próbajátékra

Kedd este újabb próbajátékos érkezik Győrbe. Joao Paiva 29 évvel ezelőtt Lisszabonban született, a portugál Marítimo együttesében mutatkozott be hazája élvonalában, majd innen szerződött előbb Ciprusra az Apollon Limasszol együtteséhez, onnan pedig Svájcba. Először a Luzern, aztán a Grasshoppers csatársorában tűnt fel, az elmúlt négy év során 95 első osztályú mérkőzésen 26 gólt szerzett, a Svájci Kupában pedig 12 meccsen 10 gól fűződik a nevéhez.

Rajta kívül egy 25 éves szerb balhátvéd, Josip Projics is Győrben készül, ő 83 első osztályú mérkőzés mellett két Európa Liga-találkozóval is büszkélkedhet. A Jagodina csapatától érkező labdarúgó volt már idegenlégiós, hiszen egy évet játszott az orosz Nyizsnij Novgorod együttesében, amikor a Volga-partiak a második vonalban éppen a feljutásért harcoltak.

Ismét felvetődött Antal szerződtetése

A nyári időszak után ismét szóba került, hogy Győrben folytatja pályafutását Antal Botond, a kecskemétiek kapusa. Klement Tibor, az ETO ügyvezető-igazgatója azt mondta: ezúttal is játékosok cseréjében gondolkodnak, a kapus Molnár Péter, és az őszi idény során mellőzött Valentin Babics utazna Antalért cserébe az alföldiekhez. A klubigazgató emellett más játékosok sorsáról is beszélt.

– Youssef Sekour nem lesz az ETO játékosa. Mérlegelte a klub vezetése azt, hogy a fiatal francia-marokkói labdarúgó mindkét térdét műtötték már, emellett a Diósgyőr magas kivásárlási árat szabott meg, így a kettő együttes kockázatát figyelembe véve lemondtunk a játékosról – magyarázta Klement Tibor. – Rafael Burgos esete azért érdekes, mert egy játékos egy idényben háromszor válthat klubot, de csak kettőben léphet pályára. Kikértük a salvadori szövetségtől az adatokat, így kiderült, hogy hazájában nem játszott a szezonban. A válogatott csatár az osztrák SV Ried labdarúgója, de tavaly nyáron kölcsönadták a Kecskemétnek. Miután Ausztriában sem játszott, így elvi akadálya nem lenne annak, hogy tavasszal az ETO szerelését viselje, de ahhoz, hogy a mi játékosunk legyen, további tárgyalásokra van szükség.

Olvasói sztorik