NB I

Személyi kérdések függőben

Hétfőn reggel találkoztak a Diósgyőri VTK játékosai, hogy hozzákezdjenek a 2013-as esztendő feladataihoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két spanyol Gallardo és Luque, valamint a szerb Rakovics csak később érkezik, illetve természetesen a beteg Rakaczki Bence és a sérült Csirszki Martin sem volt jelen az újrakezdésnél. A Kazincbarcikára kölcsönadott Czégel Máté és Hornyák Marcell is Diósgyőrben kezdte az évet, ugyanis az NB II-es csapatnál még nem indult meg a munka. A harmadik kölcsönadott játékosnak, Halgas Tibornak (aki a Cegléd játékosa volt ősszel) ezúttal nem kellett edzésre jelentkeznie.

– Az első héten amolyan rávezető edzéseket tartunk, erdei futások szerepelnek a délelőtti programban, de délutánonként a labda is előkerül – idézi a boon.hu oldal Szentes Lázár vezetőedzőt. – Ez a fajta munka három héten át tart, és ennek a végén, január huszonhatodikán játsszuk majd az első edzőmérkőzésünket, aztán lesz egy törökországi edzőtáborozásunk februárban.

A keret mozgásairól konkrétumokat még nem tudott mondani a szakvezető. A Borsod Online annyit megtudott, hogy Igor Gal és Szavo Rakovics esetében kölcsönadást tervez a klub, az újpesti Pollák Zoltán esetleges megszerzése pedig jelenleg nem téma Diósgyőrben. Az viszont meglehet, hogy a szlovákiai Fótyik Dominik a DVTK-nál fog kikötni. Ő a szlovák első osztályú zsolnai csapat kölcsönjátékosaként az őszt Kazincbarcikán töltötte.

– Szóba került Fótyik megszerzése, de ő a zsolnai klubban kezdte az évet. Ezzel együtt nem zárható ki, hogy a jövő héten visszatér Magyarországra, akár ide hozzánk, hiszen mi voltunk azok, akik hetekkel ezelőtt, először felvettük vele a kapcsolatot esetleges átigazolása ügyében – jegyezte meg Szentes Lázár. – Az ősszel nálunk kölcsönjátékosként szerepelt Jeff Silva távozott, így baloldali védőnknek, Gohér Gergőnek nincs alternatívája. Ezért erre a posztra igazolnunk kellene. Persze, ha lesznek távozók, akkor az ő helyükre is.

Seydi is ott volt a DVTK idei első edzésén, pedig a közelmúltban összekülönbözött a vezetőséggel. Az utolsó bajnoki meccsen eredetileg a kispadra jelölték, de a csatár végül a keretbe sem került, és az évzáró vacsorára sem kapott meghívást. A konfliktusról csak annyi derült ki, hogy a szerződés teljesítése, illetve annak esetleges meghosszabbítása körül adódtak nézetkülönbségek.

– Úgy tudom, hogy zajlottak megbeszélések a klub és a játékos között az elmúlt hetekben, sőt tudomásom szerint a labdarúgó szóban a szerződéshosszabbítás mellett kötelezte el magát – válaszolta Szentes Lázár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik