NB I

Szeretne többet játszani

Karácsonyi találós kérdés: ki a szombathelyiek házi gólkirálya? Kenesei Krisztián vagy Andorka Péter?

Kapcsolódó cikkek

Őszi összesített góllövőlista
1. Tisza Tibor (Diósgyőr): 17 gól (5 bajnoki, 8 Ligakupa, 4 Magyar Kupa)
2. Adamo Coulibaly (Debrecen): 14 (11, 1, 2)
3. Délczeg Gergely (Honvéd): 12 (9, 3, 0)
Nemanja Nikolics (Videoton): 12 (8, 2, 2)
Simon Attila (Paks): 12 (7, 2, 3)
4. Kabát Péter (Újpest): 11 (10, 0, 1)
Németh Norbert (Eger): 11 (8, 3, 0)
Franci Litsingi (Kecskemét): 11 (6, 3, 2)
Andorka Péter (Haladás): 11 (4, 6, 1)
Dudás Ádám (Győri ETO): 11 (1, 3, 7)
5. Varga Roland (Győri ETO): 10 (10, 0, 0)
Vernes Richárd (Honvéd): 10 (3, 3, 4)
6. Böde Dániel (Ferencváros): 9 (8, 1, 0)
7. Koltai Tamás (Győri ETO): 8 (8, 0, 0)
Goran Marics (Pápa): 8 (8, 0, 0)
Csiki Norbert (MTK) 8 (6, 0, 2)
Nemanja Andrics (Győri ETO) 8 (1, 2, 5)
Milan Perics (Ferencváros): 8 (3, 5, 0)
8. Kenesei Krisztián (Haladás): 6 (6, 0, 0)
Tischler Patrik (MTK): 6 (6, 0, 0)
Djordje Kamber (Győri ETO): 6 (5, 1, 0)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mivel a Haladás-játékosok közül Kenesei lőtte a legtöbb bajnoki gólt ősszel (6), hajlamosak lennénk gondolkodás nélkül rávágni a 35 éves csatár nevét, pedig Magyar Kupa és Ligakupa is van a világon! És ha mindhárom sorozatot figyelembe vesszük, akkor bizony a 11 találatig jutó kollégáját kell gólkirállyá koronáznunk a téli szünetben. A Diósgyőr honlapján megjelent az őszi összesített góllövőlista, amelyből kiderül, hogy ezzel a teljesítménnyel Andorka holtversenyben a negyedik helyen áll. A dolog érdekessége, hogy a bajnokságban csupán öt meccsen volt a kezdőcsapat tagja, további 11 alkalommal csupán csereként jutott szóhoz.

A 28 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nyáron megbeszélték Artner Tamás vezetőedzővel, hogy ez a fél szezon arra is jó lesz, hogy újra felépítse magát, és fokozatosan egyre többet játsszon.

– Sejtette, hogy ön a Haladás őszi gólkirálya?
– Nagyjából tisztában voltam vele. A legfontosabbak a bajnoki gólok, de a Magyar Kupában, a Ferencváros otthonában szerzett találatomra is szívesen emlékszem. Minden gól fontos, de tisztában van vele az ember, hogy a Ligakupa kevésbé élvez prioritást – vélekedett Andorka Péter.

– Ahhoz képest, hogy a szombathelyi játékosok közül a legeredményesebbnek bizonyult, elég kevés időt töltött a pályán…
– Ötször voltam kezdő a bajnokságban, egy meccsen nem játszottam, amikor sérült voltam, de csereként mindig lehetőséget kaptam. Tavasszal azon leszek, hogy többször bekerüljek a csapatba, akkor talán még több gólt tudok szerezni. Artner Tamással úgy beszéltük meg nyáron, hogy ez a fél szezon arra is jó lesz, hogy újra felépítsem magam, és fokozatosan egyre többet játsszak. Persze, minden meccsen kezdő szeretnék lenni, de tiszteletben tartom az edző döntését és a csapatérdeket. Azért fogok dolgozni, hogy tavasszal még többet játszhassak.

– Hogy látta a Haladás őszi teljesítményét?
– Kicsit hullámzó volt, ezért vegyes a kép. Jól kezdtünk, de aztán nem úgy jöttek össze a dolgaink, kiállítások és sérülések is közbeszóltak. A szakemberek és szurkolók is mondják, hogy a játékkal kevésbé volt probléma, inkább az eredményekkel, és ezzel én is egyetértek. A végén ismét sikerült pontokat is szereznünk, úgyhogy bizakodó vagyok a következő fél szezont illetően. Jó rajttal és győzelmekkel felzárkózhatunk az élmezőny mögé.

Olvasói sztorik