Hírek

Bejátszotta magát a csapatba?

Andorka Péter első alkalommal játszott végig élvonalbeli meccset ebben a szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pécsi MFC-Matias 2-1-re nyert a Kecskemét otthonában az OTP Bank Liga huszadik fordulójában. Érdekes meccs volt, hiszen a házigazda alföldiek már az első percben vezetést szereztek, de tíz perccel később már a baranyaiak álltak jobban, és a hátralévő nyolcvan percben nem változott az eredmény.

A PMFC második találatát Andorka Péter szerezte. A támadó tavaly nyáron Nyíregyházáról igazolt jelenlegi csapatához, de eddig nem tudott stabil kezdővé válni, vagy be-, vagy lecserélték, de az is előfordult, hogy az egész meccset a kispadról kellett végignéznie, sőt olyan is volt, hogy nem nevezték a találkozóra. A jelenlegi idényben pályára lépett a Magyar Kupán és a Ligakupán kívül a pécsiek NB III-as csapatában is. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jó csapatba, jó közösségbe került, s mivel az eredmények is jönnek, jól érzi magát Pécsett.

– Nem kezdtük jól, de a gyorsan bekapott gól nem tört meg minket, nyugodtan játszottunk, és az első félidőben a gólokon kívül is volt pár lehetőségünk – mesélte a Rangadó megkeresésére Andorka Péter. – Jobban játszottunk, mint a Kecskemét. A második játékrészben meg is nyomtak bennünket, és visszább is álltunk, de sikerült megőriznünk az előnyünket.

Bár a 89. percben lecserélték, ez volt a szezon első bajnoki meccse, amelyet Andorka tulajdonképpen végigjátszott. „Nagyon sokat tipródtam az összeállításon, ennyit talán még sosem gondolkodtam rajta. Nagyon örülök annak, hogy két csatár rúgta a góljainkat!” – nyilatkozta a kecskeméti meccs után Mészáros Ferenc, a baranyaiak edzője. Ez akár azt is jelentheti, hogy mostani jó teljesítményével a 27 éves játékos beverekedte magát a kezdőcsapatba.

– Továbbra is az edző dönti el a csapat összeállítását. Az ember természetesen mindig játszani akar, ezelőtt is így volt, és ezután is így lesz, ezért dolgozom nap, mint nap. Jó csapatunk van, az eredmények is jönnek, jó közösségbe kerültem, jól érzem magam Pécsett – szögezte le diplomatikusan Andorka.

Bár természetesen a Kecskemét otthonában sem volt könnyű dolga az újoncnak, az OTP Bank Liga 21. fordulójában talán még nehezebb feladat vár rá, hiszen a címvédő Videotont fogadja!

– A komoly játékerőt képviselő Videoton látogat hozzánk. Az, hogy kikaptak a Debrecentől, valamennyire biztosan befolyásolja a teljesítményüket, hiszen az aranyérem lehetősége ezzel talán elúszott számukra. Mi itthon kikaptunk az előző meccsünkön, hazai közönségünk előtt javítani szeretnénk – mondta Andorka Péter.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik