NB I

Lehet így is, lehet úgy is…

Nem feltétlenül a magyar és a külföldi játékosok arányától függ egy csapat eredményessége.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A HLSZ ezúttal is elkészítette az OTP Bank Liga őszi idényének statisztikai összegzését. A rekordot jelentő legkevesebb magyar játékpercet a Videoton produkálta a közelmúltban, a Kaposvár otthonában (19,6%). A fehérvári együttes jegyzi a legkevesebb magyar játékpercet ősszel, míg két csapat, a Haladás és a Paks kizárólag magyar futballistákat küldött pályára. Mögöttük található a Siófok, illetve két élcsapat, az MTK és a Debrecen. Árulkodó adat az Újpest 31,5%-os, valamint a Pécs 21,2%-os magyar játékperc-csökkenése.

Ami a másik fontos összevetést illeti: az őszi idényben a Honvéd együttesének átlagos életkora kiemelkedően alacsony volt a többi csapathoz képest. A bajnoki csúcsot a Ferencváros–Honvéd (0-2) mérkőzés jelentette, ahol a bravúros győzelmet arató kispestiek átlagosan mindössze 23,09 évesek voltak. A legidősebb együttes a Paks volt. A bajnoki rekordot a Debrecen–Paks (0-1) találkozón állították fel, amikor – a pontvadászat legnagyobb meglepetését szállítva – a veterán együttes játékosai átlagosan 30,24 évesek voltak.

A tavalyi évhez képest alig változott a bajnokság játékosainak átlagos életkora: most 26,64 év, tavaly 26,81 év volt. Érdemes megfigyelni, hogy tavalyhoz képest azok a csapatok csökkentették a játékos-életkort, amelyeknél amúgy is alacsonyabbak voltak az átlagnál, míg az idősebb csapatok tovább öregedtek. A Honvéd fiatalítása kirívó a mezőnyben (-1,71 év). Az idősödő együttesek közül megint az Újpest kerül előtérbe, mint a legnagyobb változást produkáló csapat, a +2,41 év igen jelentős.

Olvasói sztorik