NB I

Korolovszky távozna a Haladástól

A védő látja, hogy Szombathelyen nincs esélye a játékra, így januárban távozna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korolovszky Gábor körön kívül került. Ezt már korábban lehetett érezni, hiszen a szeptember elején, a Paks elleni 2-1-es hazai vereség után csak egy alkalommal, októberben, a Kaposvár elleni 0-0-s meccsen volt kezdő a bajnokságban. Ezt leszámítva általában a kispadon ücsörgött, vagy az NB II-es csapatot erősítette. A 33 éves játékos 2010 nyarán igazolt Ciprusról a Haladáshoz, szerződése a mostani szezon végén jár le. Artner Tamás másfél hete a másodosztályú Haladás II-ben irányította, és a védő úgy látja, nincs sansz rá, hogy a közeljövőben az első keretben játsszon, így a télen távozni szeretne.

– Miután nem egyik napról a másikra született meg Artner Tamás döntése, nem voltam csalódott – mondta a klub hivatalos honlapján Korolovszky Gábor. – Csalódott inkább korábban voltam, hiszen láttam, hiába teszek meg mindent hétről-hétre, esélyesem sincs, hogy a kezdőbe verekedjem magam. Na, akkor tényleg csalódott voltam. A Paks elleni meccs után kikerültem a csapatból, kezdőként nem volt sanszom a játékra, csereként meg még kevesebb. A kecskeméti utazókeretben már nem voltam bent, szóltam is Tóth Miklós ügyvezetőnek, hogy miután nem sok esélyt látok a játékra, a télen távozni szeretnék. A Győri ETO II elleni NB II-es meccsen megsérültem, kihagytam egy hetet, majd utána leült velem beszélni Artner Tamás. Mondta, ha úgyis el akarok igazolni, inkább az NB II-es csapatban szerepeljek. Elfogadtam a döntését, persze ha közben mégis szüksége lenne rám, azonnal megyek, de erre vajmi kevés esélyt látok.

A vezetőedző azt is mondta a tapasztalt hátvédnek, hogy fizikailag nincs megfelelő állapotban.

– Én minden edzést rendesen végigcsináltam, minden munkát elvégeztem, lehet, hogy prímább állapotban is lehetnék, de ennél jobb fizikálisan nem leszek – mondta Korolovszky. – Guzmics Richárddal és Fehér Zoltánnal hárman vagyunk két belsővédő posztra, az utóbbi hetekben már lehetett látni, én leszek az, aki kimarad. Az NB II-es csapatnál készülök, itt játszom, de ez – nem bántásból mondom – nem az NB I. Ennek ellenére legalább játékban vagyok, ami sokat jelent. Nyárig szól a szerződésem, de ahogy említettem is, januárban távozni szeretnék a klubtól.

Artner Tamás leszögezte, jelen állapotában nem tud Korolovszky Gáborra számítani, így nem tartaná egészségesnek, ha továbbra is az első kerettel edzene. A döntése oka, hogy fizikálisan már nem tud megfelelni az elvártaknak.

Olvasói sztorik