NB I

Visszatekintő az ötödik fordulóra

Nincs több vidéki veretlen csapat az NB I-ben. Két fővárosi együttes a dobogón.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Hagyományos visszatekintő rovatunkban nézzük, mint mutatnak a számok az OTP Bank Liga ötödik fordulójáról!

Gólok

A bajnokság ötödik fordulójában 21 gól esett, ami elég gyengécske, átlagban pedig 2,63 találatot jelent meccsenként. Két gólnál többet csak a Győr lőtt, igaz, rögtön ötöt! A legtöbb találat így az ETO otthonában esett (6), s ez az eredmény beérte a bajnokság eddigi rekordjait, a Haladás–Eger (4-2) és a Honvéd–Paks (3-3) meccset. Ugyanúgy, mint múlt héten, ebben a körben is három csapat nem rúgott gólt: a Ferencváros, a Paks és a Pápa, az átfedés csak a pápaiaknál van, ráadásul ők ezzel edzőt is veszítettek.

Adamo Coulibaly vezeti a bajnokság góllövőlistáját négy találattal. A paksi Simon Attila, a kispesti Délczeg Gergely, és a győri Djordje Kamber van a második helyen 3-3 góllal.

Öt kör után a Győri ETO szerezte a legtöbb gólt (12), míg a DVSC tízzel áll. A Pápa csak kettő, a Siófok mindössze négy gólnál jár. A legjobb védelme egyelőre az újonc MTK-nak van (3 kapott gól), de a Diósgyőr, a Honvéd és a Videoton is csak négyet-négyet kapott. 11 kapott gólnál jár már a Kecskemét, tíznél a Siófok.

A legjobb gólkülönbsége a Honvéd, Debrecen, MTK triónak van (+5), míg a legrosszabb a Kecskemétnek, a Pápának és a Siófoknak (í6). A gólokban leggazdagabb meccseket eddig a Győr játszotta: eddigi öt találkozóján 21 gól született.

Az ötödik forduló félidei meccsét – ugyanúgy, mint múlt héten – nagyon simán a második játékrész nyerte, hiszen a szünet után 15 gól született, míg előtte mindössze hat. A legtöbb gól Győrben volt az első félidőben, míg fordulás után Székesfehérváron, a Hidegkuti-stadionban, és Győrben. Az eddigi leggólgazdagabb első félidő a Debrecen–Győr rangadón volt, míg szünet után a Haladás–Eger és a Pécs–Debrecen meccseken potyogtak a gólok.

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1–X–2

Pénteken ezúttal két meccs volt négy góllal (átlag: 2), szombaton négy találkozón volt 13 gól (átlag: 3,25), míg vasárnap két meccsen volt 4 gól (2). Öt pályán nyertek az otthonjátszók, egy meccsen döntetlen született, míg két helyen a vendégek örülhettek.

Lap-kavalkád

A sárga lapokat illetően visszafogottak voltak a fiúk: 33-szor került elő a sárga, ami 4,13-as átlagot jelent. Kilenc csapat volt (nagyon magas szám), amelynél csak egyszer került elő a figyelmeztetés! A forduló árnyoldala a piros lapok száma: hat alkalommal küldött ki valakit a játékvezető idő előtt. Ez természetesen a legtöbb a mostani bajnokságban, ráadásul a Kaposvár–Pécs dél-dunántúli derbin háromszor is előkerült a piros, ami az Újpest–Videoton (2-1) csúcsbeállítása.

A legtöbb lap tehát Somogyban volt (a három piros mellett öt sárga), csapatként a legkeményebb azonban a Haladás és a Honvéd volt, hiszen mindketten ötször-ötször sárgultak be.

A legtöbb sárga lapot eddig a Honvéd gyűjtötte (19), a Haladás (16) és az Újpest előtt (15). Az MTK a legvisszafogottabb, mindössze 3 sárga lappal. A legtöbb sárgát a Videoton ellen adták (19), míg a Kaposvár ellenfelei csak hatszor sárgultak be.

A kiállításoknál az élen a Videoton áll, 3 piros lappal; míg hat csapatnál még nem volt emberhátrány.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik