NB I

Visszatekintő a negyedik fordulóra

Nincs már százszázalékos csapat az OTP Bank Ligában, a fővárosi derbit pedig a lilák nyerték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gólok

A bajnokság negyedik körében 27 gól esett, ami idén a második legjobb teljesítményt jelenti, átlagban pedig 3,375 találatot meccsenként. Négy csapat is eljutott három gólig: a Debrecen, a Győr, a Honvéd és a Paks. A legtöbb találat a Bozsik Stadionban esett: a Honvéd–Paks (3-3) meccsen elért hat gól nem csak a fordulóban a legtöbb, hanem a bajnokság eddigi rekordját, a Haladás–Eger (4-2) összecsapást is beérte ez az eredmény. Ebben a körben három csapat, a Haladás, a Diósgyőr és a Pápa nem tudott gólt rúgni.

Megvan a bajnokság első mesterhármasa, amit Adamo Coulibaly ért el, így ő vezeti a bajnokság góllövőlistáját is négy találattal. A paksi Simon Attila van a második helyen hárommal.

Az első négy fordulóban a Debrecen szerezte a legtöbb gólt (9), míg a Haladás nyolcnál áll. A Pápa csak kettő, a Siófok mindössze három gólnál jár. A legjobb védelme egyelőre az újonc MTK-nak van (2 kapott gól), de a Haladás, a DVTK és a Videoton is csak hármat kapott. Nyolc kapott gólnál jár már a Győr, a Paks, az Eger és a Siófok.

A legjobb gólkülönbsége a Haladásnak van (+5), míg a legrosszabb a Pápának és a Siófoknak (-5). A legtöbb gólt hozó meccseket eddig a Győr és a Paks játszotta, mindkét csapat négy találkozóján 15-15 találat született.

A negyedik kör félidei meccsét nagyon simán a második játékrész nyerte, hiszen a szünet után 18 gól született, míg előtte csak a fele: kilenc. A legtöbb gól az első félidőben Kispesten volt (Honvéd–Paks 1-3), míg fordulás után Pécsett (PMFC–Debrecen 2-3). Utóbbi csúcsbeállítás a Haladás–Eger (4-1) mellett, míg a legtöbb gól az első félidőben a DVSC–Győr rangadó hozta (4-1).

Péntek, szombat, vasárnap vs. 1-X-2

Pénteken ezúttal egy meccs volt, három góllal, szombaton három találkozón volt 10 gól (átlag: 3,33), míg vasárnap négy meccsen 14 gól (3,5) esett. Csak két pályán nyertek az otthonjátszók, két meccsen döntetlen született, míg négy helyen a vendégek örülhettek.

Lap-kavalkád

Ezúttal eljárt a játékvezetők keze, már ami a sárga lapokat illeti. 44-szer villant a figyelmeztető kártya, ami a mostani bajnokságban a legtöbb, 5,5-es átlagot jelent. Piros ezúttal nem került elő. A legtöbb sárga Szombathelyen volt, nyolc (2-6), ez azonban csak a holtversenyes második helyre elegendő a múltkori Videoton–Honvéd 10 sárga lapja (5-5) mögé. Az egy csapat által kapott hat lappal a Diósgyőr az élre állt az egy találkozón begyűjtött sárga lapokat illetően. A legtöbb lapot eddig a Honvéd gyűjtötte (14), a Videoton (13) és az Újpest előtt (12). Az MTK a legvisszafogottabb, mindössze 2 sárga lappal.

Ez volt az első forduló, amikor nem volt kiállítás. Az élen a Videoton és az Újpest áll, 2-2 piros lappal; hét csapatnál még nem volt emberhátrány.

Olvasói sztorik