NB I

Tolnai visszautasítja Duchatelet állításait

Az Újpest FC előző tulajdonosa tagadja, hogy átverte volna a belgát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Spontefor Limited cég visszautasítja Roderick Duchatelet-nek, az Újpest FC elnökének állításait, amelyek szerint a társaság, mint az egyesület korábbi tulajdonosa átverte, becsapta vagy megkárosította volna a jelenlegi többségi tulajdonost vagy bárki mást – írja az MTI.

„Nem felelnek meg a valóságnak azok a valótlan állítások, amelyek szerint több százmillió forint került volna jogtalanul, az Újpest FC Kft. és a Spontefor Limited között létrejött megállapodással ellentétes módon átutalásra az Újpest FC Kft-től társaságunk részére” – áll az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményben.

A dokumentum szerint a valóság az, hogy Roderick Duchatelet és az általa képviselt Cesarion BVBA valamennyi, az általa az Újpest FC Kft. részére átutalt pénz továbbutalásáról tudomással bírt, és Roderick Duchatelet valamennyi átutalással kapcsolatos intézkedést előzetesen írásban jóváhagyott és kifejezetten megerősített. Minderről 2012. március 1. napján Roderick Duchatelet teljes bizonyító erejű magánokiratban nyilatkozatot is tett – írják a közleményben.

„A Spontefor Limited tiszteletben tartja a Cesarion BVBA-val kötött üzletrész-adásvételi szerződés azon rendelkezését, amely üzleti titoknak minősíti az üzletrész-adásvételi szerződést és annak mellékleteit, ezért egyelőre egyoldalúan nem tárja azt a nyilvánosság elé. Társaságunk azonban megkeresi Roderick Duchatelet-t és az általa képviselt Cesarion BVBA-t azzal kapcsolatban, hogy akár egy közös sajtótájékoztató keretében hozzuk nyilvánosságra az Újpest FC Kft. üzletrészének átruházásáról 2011. október 14. napján megkötött üzletrész-adásvételi szerződést” – olvasható a dokumentumban, amely azt is tartalmazza, hogy az üzletrész-adásvételi szerződésben és annak mellékletében pontosan rögzítették az Újpest FC Kft. tartozásait, és a vételárat erre is tekintettel alakították ki.

Roderick Duchatelet, az Újpest belga tulajdonosa egy szerdai szurkolói ankéton beszélt arról, hogy az előző tulajdonos becsapta, és nagyot csalódott a magyar futballközegben.

A belga üzletember közölte, amikor átvette a klubot, feltűntek neki a magas ügynöki díjak, majd kiderült, hogy a játékosoknak is kellett fizetniük a menedzsereknek. Többször említette, hogy a volt tulajdonos, Tolnai Sándor becsapta, s rengeteg üzleti visszásságra derült fény.

Olvasói sztorik