NB I

Gyűlést tartott az MLSZ

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke Telkiben találkozott az NB I-es klubok vezetőivel.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A találkozón nem volt egyetlen hiányzó sem, így a megbeszélés – szó szerint – teljes körű volt. A sajtóban megjelent heves reakciók egy része elsősorban 2012/13-as szezon sorsolását bírálta. Csányi Sándor erre válaszolva elmondta, hogy a sorsoláson minden olyan szempontot figyelembe vettek, amely a nemzetközi kötelezettségek betartásához, a televíziós szerződésben foglaltakhoz, valamint a biztonsági előírásokhoz elengedhetetlen, egyben feldolgozták a tavasz végén a csapatoktól és a Szurkolói Irodától begyűjtött észrevételeket.
A sorsolás direkt erre a célra kifejlesztett szoftver segítségével, az eljárást hitelesítő közjegyző jelenlétében történt. Egyéni kéréseket a fenti általános szempontokon túlmenően a szövetség nem vehetett figyelembe, mert az sértette volna az esélyegyenlőséget, és biztos, hogy lett volna olyan klub, amelynek az érdekei sérültek, vagy sérülhettek volna.
Az Eger licenckérelemével kapcsolatban elhangzott: a klub az áprilisi licenc eljárásban maga jelölte meg a debreceni stadiont a hazai mérkőzések színhelyeként, ezt nem az MLSZ “kényszerítette” rá. Ugyanakkor mihelyst az Eger “készre jelenti a stadiont”, a szövetség újra megvizsgálja a kérdést.
A közel két és félórás megbeszélésen szóba került a licenceljárás jövőbeli szigorítása, különös tekintettel a fizetési és adózási fegyelemre, valamint szó esett a klubok megnövekedett jogdíjbevételeinek elosztási szempontjairól is. Elhangzott: a jövő egyik fontos feladata lesz a fiatal hazai játékosok játéklehetőségének biztosítása, valamint a 21. századi nézői (televíziós) igények kiszolgálása.
A televíziók nézettségi adatai változatlanul azt mutatják, hogy a magyar bajnoki mérkőzésekre többen kíváncsiak, mint a külföldi elitbajnokságok egyes meccseire. Az MTVA-nak és a Sport TV-nek köszönhetően minden eddiginél több bajnoki találkozó kerülhet képernyőre, egy forduló nyolc mérkőzéséből majdnem az összes látható lesz a televízióban, éppen ezért kötelező figyelembe venni a televíziók igényeit is.
A kötetlen hangulatú megbeszélésen a jelenlévők érintették még, többek között, a játékosügynökök szerepét, a nézőszám emelkedésének szükségességét, a társasági adó ésszerű felhasználásának lehetőségeit és középtávú tervezését, az amatőrszerződéseket, valamint a Szurkolói Irodával, illetve az egyesületi szurkolói szervezetekkel való együttműködés jelentőségét.
A megjelentek egyetértettek abban, hogy a sok feladattal és nehézséggel küzdő magyar labdarúgás meghatározó körének egymás kölcsönös tiszteletét, a közös dolgok intézésére a szakmai párbeszédet, és közös megoldáskeresést kell előnyben részesíteni. A klubok képviselői az eredmények mellett visszaigazolták, hogy, az esetleges hibák mellett is, az MLSZ vezetőit és apparátusa tagjait is a jó szándék, a magyar labdarúgás jobbá tétele vezérli.

forrás: mlsz.hu

Olvasói sztorik