NB I

Öt új légióst igazolt a Honvéd

Francia, mali, szerb, libériai és brazil labdarúgó érkezett a Budapest Honvéd csapatához.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd vezetői a klub honlapján jelentették be, hogy hétfőn öt játékossal kötöttek szerződést.

A 27 éves mali származású, de francia állampolgár Mamadou Diakite a francia FC Metz csapatánál kezdte pályafutását, majd légiósként kipróbálta magát a portugál Vitória Setúbal és a belga Excelsior Mouscron csapatainál, a belgáknál 25 első osztályú meccset játszott. Magyarországra a kuvaiti Al-Ahli-tól érkezett. Maliban pályára lépett az U20- és az U21-válogatottban is. Technikás, taktikailag képzett középpályás, a védekező- és a támadójátékból is kiveszi a részét, a középpálya stabillá tételében lesz szerepe.

Szintén Mali a szülőhazája a 27 éves Drissa Diarranak. Az U20-válogatott középpályás az olasz (Lecce, Perugia) és svájci (Bellinzona) bajnokságban is szerepelt. Svájcban 74 első osztályú meccset jegyez. Posztja középpályás, inkább a támadásokból veszi ki a részét. Technikás, taktikailag képzett játékos.

A szerb Alekszandar Ignjatovics hazájában az FK Radnicki Nis és Borac Csacsak játékosa volt. A 24 éves belsővédő 2009-ben a holland sztárcsapathoz, a Feyenoordhoz igazolt, majd a bajnokság végén visszatért hazájába. A szerb U21-válogatottban is bemutatkozott. Nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkezik, a szerb szuperligában több mint hetven meccset játszott.

A fiatal libériai csatár, Joel Toe mentora nem más, mint az egykori aranylabdás játékos George Weah, és egy ideig egy másik klasszis, Abedi Pele csapatában is futballozott. A 22 éves játékos fiatal kora ellenére három afrikai országban (Ghána, Tunézia, Dél-Afrika) is megfordult.

Brazíliából érkezett a 22 éves Renan Nunes Belotti, aki eddig csak hazájában játszott.

Olvasói sztorik