NB I

Ellentétes félidők után Győr-siker

A bronzérmes Győr 2-0-ra nyert Pápán az OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 30. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Győri ETO FC 0-2 (0-0)
Pápa, 2000 néző. Játékvezető: Oláh
Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Inutile, 58.), Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Farkas A., Horváth L. – Lovrencsics, Quintero, Arszics (Szabó Z., 83.) – Seye (Szilágyi, 70.). Edző: ifj. Bene Ferenc
Győr: Nagy G. – Tokody, Fehér Z., Sztanisics, Dinjar – Koltai, Pátkai (Varga R., 60.), Kamber – Dudás, Ahjupera (Völgyi, 85.), Strestik (Trajkovics, a szünetben). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Varga R. (61.), Völgyi (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első játékrészben csak a hazaiak alakítottak ki ziccert, a folytatásban viszont két igazi támadást vezetett az ETO, mindkettőt gólra váltotta, így hiába volt aktívabb a hazai csapat, a Győr nyerte a mérkőzést.

– Két fáradt csapat találkozott, amelyeknek a mérkőzés sikere gyakorlatilag nem hozott volna komoly előrelépést – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szemán György, a Lombard FC klubigazgatója. – Nem volt igazán harcos meccs, látszott, hogy ezt már csak le kell tudnia mindkét együttesnek. Volt az ETO-nak és a Pápának is gólhelyzete, a mieinknek volt lehetőségük a vezetés, sőt akár a győzelem megszerzésére is, de két egyéni villanással végül a győriek eldöntötték a találkozót a második félidő második felében. Nagyon jól kezdtük a szezont nyáron, illetve ősszel, de a végére a kiesőzónába kerültünk, és az utolsóelőtti helyen teleltünk. Tavasszal az új edzőnek sikerült olyan csapatot összeállítania, amely biztonsággal bennmaradt, bár ez csak a huszonnyolcadik fordulóban vált véglegessé. Pontszámban a tabella alsó régiójában tanyáztunk, de érzésem szerint nagy veszélyben nem voltunk. Rosszul hangzik, ha azt mondom, ez siker, de a téli helyzethez képest mindenképp siker a biztos bennmaradás.

Szülinapi ajándék a kapusnak

Fél évvel ezelőtt, amikor Nagy Gergely 17 és fél évesen a győri U19-csapat egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát, aligha gondolhatta, hogy még ebben a bajnokságban vele kezdődik majd az NB I-es csapat összeállítása. A rangsorban Sasa Stevanovics, Molnár Péter és Nacsa Péter is előtte volt akkor, ám a tavasz során nyújtott magabiztos teljesítménye előbb az NB II-be, majd az NB I cserepadjáig röpítette, vasárnap pedig, éppen a 18. születésnapján ő védett Pápán, és kapott gól nélkül hozta le a találkozót! Sasa Stevanovics 2004 nyarán szerződött Győrbe. Nélküle azóta szinte elképzelhetetlen az ETO kezdőcsapata. 239 NB I-es mérkőzést játszottak azóta a győriek, a kapus pedig 228 alkalommal kezdett – olvasható a klub honlapján.

Olvasói sztorik